ULTIMA ORĂ! UPDATE: Incendiu la Urechești

0
2200

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focșani intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu, care a cuprins acoperișul unei locuințe din comuna Urecheşti. La fața locului s-au deplasat 4 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime şi 1 ambulanță SMURD. Vom reveni cu detalii la finalizarea intervenției.

UPDATE:

BULETIN INFORMATIV
Acoperișul unei locuințe din Urechești în flăcări
de la un coș de fum neizolat corespunzător

Joi, 21 ianuarie, în jurul orei 16:20, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la o locuință din comuna Urechești.
Spre locul indicat s-au deplasat în cel mai scurt timp 4 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanță SMURD.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, la acoperișul locuinței.
Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ trei ore de luptă cu flăcările.
În urma evenimentului a ars acoperișul locuinței, construit din lemn și învelitoare din tablă, în suprafață de circa 200 mp. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

* * *

Având în vedere faptul că, burlanele şi coşurile de fum necurățate sau neizolate corespunzător față de materialele combustibile reprezintă una din principalele cauze de incendiu în perioada sezonului rece, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă cetăţenilor respectarea cu stricteţe a măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade:
• coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic, de persoane specializate şi autorizate;
• nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperișului, planşeului etc.;
• coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm;
• în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
• în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;
• la trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel puțin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului;
• în podul clădirilor şi în încăperi nesupravegheate, pardoseala din dreptul uşiţei de curăţare se protejează cu materiale incombustibile;
• se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile;
• gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă).

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice ISU VRANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here