„Aripi pentru Andreea”. O vrânceancă de 33 de ani, diagnosticată cu cancer, vrea să revină acasă pentru ultimele clipe ale vieții

0
49253

Andreea Nițu Tănase, o vrânceancă de 33 de ani, are nevoie de ajutorul nostru pentru a reveni în țară. Nu pentru a-și continua viața, ci pentru a-și trăi ultimele clipe. Tragica ei poveste este scrisă de Asociația LIVE TO SAVE LIVES, o Organizație Non Guvernamentală și nonprofit.

„Astăzi vom vorbi despre Andreea, o altă româncă plecată peste hotare, pentru un trai mai bun.

Iubirea unor tineri

Când suntem tineri visăm, dorim și sperăm. Așa a început povestea ei, o tânără studentă din apropriere de Focșani. Într-o vară frumoasă s-a îndrăgostit de un român stabilit în Italia. În 2009 au pornit împreună la drum, pe pământuri străine, sperând că vor face o familie, o viață mai frumoasă și mai bună, cum își doresc toți românii din diaspora.

Calea străinătății

După 8 ani în Italia, au hotărât să se mute în UK, pentru siguranță și pentru a reuși să-și întemeieze familia dorită. În acești 2 ani petrecuți în UK au stabilit detaliile pentru ziua în care și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu și cum să-și construiască un cămin frumos, plin de fericire și bucurie.

Durerea unui diagnostic crunt

La 33 de ani, în mod normal, ar trebui să zâmbești vieții și ea să îți zâmbească oferindu-ți cele mai frumoase momente. Acele clipe pe care le transformi în amintiri de povestit la bătrânețe, copiilor și nepoților. În ianuarie 2020, la numai 33 de ani, avea să fie diagnosticată cu cancer ovarian. Nedrept… Aici a început lupta ei pentru fiecare gură de aer. În ciuda intervenției chirurgicale, prin care i-a fost extirpat un ovar, Andreea nu a încetat să spere că destinul îi va pune la sân un copil, rod al iubirii dintre ea și bunul ei soț. Dar viața nu este întotdeauna dreaptă și nu oferă mereu povești cu final fericit.

Andreei, nu doar că i-a răpit mișelesc ocazia de a deveni vreodată mamă pentru un prunc, dar îi fură și dreptul de a fi soție, fiică, prietenă, vecină, colegă… De fapt, îi fură tot, atât ei cât și oamenilor care o iubesc și prețuiesc.

A crezut într-o minune… Până în ziua în care, la un control medical, primește vestea care i-a ruinat fiecare vis pe care îl avea. Cancerul a recidivat! Nu mai era o formă lentă ci una agresivă care a necesitat intervenție chirurgicala urgentă. S-a scos tot ce s-a putut, s-a făcut o histerectomie totală și s-a îndepărtat și anexa rămasă pe loc de la prima intervenție, a început chimioterapia, radioterapia și a luptat cu fiecare celulă din ea, pentru o șansă la viață. Din păcate, nu a fost suficient. Metastazele i-au invadat tot corpul firav… Viața își cere tributuri scumpe…

Andreea se află în Manchester, Anglia și ultima ei dorință este aceea de a se întoarce acasă, în România, în sânul familiei, în brațele părinților. Din cauza stării grave și a pandemiei în care ne aflăm, Andreea trebuie transportată cu ajutorul unei ambulanțe aeriene a cărui cost este mare.

Drumul spre casă

          Acum este timpul să revină acasă, dar din păcate pentru ultimele clipe ale vieții. Pentru acest lucru avem nevoie de voi, români de pretutindeni. Voi puteți transforma Imposibilul în Posibil ajutându-ne să strângem cei 10.000 € necesari. Haideți împreună să spunem SE POATE și să o aducem acasă!

Orice sumă contează.

Puteți face donații Asociației LIVE TO SAVE LIVES, CUI 42148801.

Cu cont deschis la Banca Transilvania, sucursala Perla, București, România.

Cont lei IBAN: RO04BTRLRONCRT0517167501

Cont euro IBAN: RO51BTRLEURCRT0517167501

Sursa: https://livetosavelives.ro/aripi-pentru-andreea/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here