Spitalul Militar Focșani are doi medici epidemiologi, Spitalul Județean niciunul

0
3282

Începând cu această săptămână, Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu‟ Focșani are doi medici epidemiologi. Medicului epidemiolog Bianca Andonii s-a alăturat dr. Diana Stoica, tot medic epidemiolog. Informația a fost confirmată și de reprezentanții Spitalului Militar Focșani: „Da, a fost angajată cu contract pe perioadă determinată. Avem un medic epidemiolog care este detașat, momentan, la Sibiu‟.

În august anul trecut, cu ocazia Zilei Medicinei Militare, dr. Bianca-Ramona  Andoni, coordonator Compartimentul prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, a primit, alături de alte trei cadre medicale din Spitalul Militar Focșani, Emblema de Onoare a Medicinei Militare ,,în semn de apreciere deosebită pentru înaltul profesionalism demonstrat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și pentru contribuția adusă la dezvoltarea sistemului medico-militar”. Emblema a fost oferită de Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale.

Dr. Diana Stoica, singurul medic epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani, şi-a anunţat demisia în data de 16 noiembrie 2020 printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, acuzând „ultramegapolitizarea” managementului:

O zi la care nu m-am gândit că va veni…dar, … DA mi-am dat demisia din funcția de medic epidemiolog al Spitalului Județean de Urgență Focșani. De ce? Din multe motive adunate… de câteva luni… atunci când managementul «de top» al unei unități sanitare este ultramegapolitizat, să știți că lucrurile nu vor merge bine. Știu că nu sunt singurul medic care gândește acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puținii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevărații specialiști, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a «tras lozul câștigător» și a ajuns în «vârful» unei instituții sanitare, să își bată joc de munca mea și a echipei mele”. Medicul epidemiolog Diana Stoica lucrează, în prezent, și în cadrul Spitalului Municipal Adjud, spital suport Covid, acolo unde a coordonat activitatea de vaccinare anti-Covid a personalului medical din respectiva unitate medicală.

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani  nu are nici acum un medic epidemiolog , deși au trecut două luni de când singurul medic epidemiolog al spitalului, dr. Diana Stoica, și-a anunțat demisia. Conform unor surse din cadrul Spitalului Județean Focșani, munca medicului epidemiolog este făcută, în prezent, de un medic infecționist. Întrebată dacă Spitalul Județean are în prezent un medic epidemiolog, managerul Elena Codruța Neagune-a spus că „vineri vom avea un răspuns”. Codruța Neagu a fost numită în primăvara anului trecut la conducerea Spitalului Județean Focșani, experiența sa managerială constând în activitatea ca medic stomatolog la cabinetul din Păunești, dar fiind zeloasă activistă PNL și rudă a prefectului penelist Gheorghiță Berbece.

Întrebările la care ne-am dori, pentru cititorii noștri, un răspuns, sunt: Cine se ocupă de monitorizarea şi controlul infecţiilor nosocomiale la Spitalul Județean Focșani?Cine avizează circuitele medicale de funcţionare, cine decide calitatea şi cantitatea dezinfectanţilor necesari în spital? Cine ţine sub control răspândirea infecţiilor în spital, cine se ocupă de campaniile de vaccinare a personalului spitalului pentru toate bolile contagioase precum hepatitele sau gripa, cine stabileşte timpii de de dezinfecţie în bloc operator? Cine stabileşte zonele gri pentru pacienţii suspecţi?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here