Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu deschide primul cabinet pentru evaluarea copiilor care au avut COVID-19

0
104

Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu deschide, astăzi, primul cabinet de Pneumologie Copii din spital, unde vor putea fi evaluaţi minorii care au avut COVID-19, informează un comunicat de presă remis AGERPRES. „Pentru consult este necesar un bilet de trimitere de la medicul de familie al copilului, bilet pe care se poate consemna data depistării infecţiei COVID-19 sau data debutului perioadei de carantinare. Aceste date sunt necesare deoarece evaluarea se adresează acelor copii care au ieşit din perioada de maximă contagiozitate. Cazurile simptomatice confirmate cu infecţie cu virusul SARS CoV-2 şi contacţii asimptomatici aflaţi încă în perioada de carantinare vor respecta aceleaşi circuite ca şi până în prezent (se ia legătura telefonic cu medicul de familie, iar, după caz, se va solicita ambulanţa în vederea consultului în serviciul de urgenţă, din cadrul Spitalului de Pediatrie)”, se arată în comunicatul Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.

De asemenea, pentru respectarea distanţării sociale şi limitarea răspândirii infecţiei, este necesară programarea telefonică prealabilă la numerele de telefon 0269 210 979 şi 0771 544 108. În prezent, cabinetul de Pneumologie Copii îşi desfăşoară activitatea în cadrul Pavilionului 2 al Spitalului de Pneumoftiziologie, la adresa Aleea Filozofilor nr.3-5, după ce clădirea Dispensarului TBC (situate în strada Morilor, nr.57), a intrat în reabilitare.

Evaluarea efectuată prin intermediul cabinetului de Pneumologie Copii din cadrul Dispensarului TBC va consta în consult clinic şi spirometrie. La nevoie, aceste investigaţii pot fi completate cu analize de sânge şi/sau radiografie pulmonară. „Un alt aspect, mai puţin cunoscut şi studiat pană în prezent la copiii cu infecţie COVID-19 este constituit de sechelele (mai ales pulmonare) secundare acestei infecţii. De aceea, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, prin intermediul consultaţiilor efectuate în cadrul cabinetului de Pneumologie Copii, vine în sprijinul micuţilor pacienţi care au fost infectaţi cu noul coronavirus şi care au fost declaraţi vindecaţi (având cel puţin 14 zile de la depistarea infecţiei COVID-19 prin teste specifice) şi a celor care au fost contacţi cu o persoană diagnosticată cu infecţie cu virusul SARS CoV-2 (care au finalizat perioada de carantinare de 14 zile)”, a declarat, citată în comunicat, medicul Iulia Simina, specialist pneumolog şi pediatru, care va consulta pacienţii în cabinetului Pneumologie Copii.

Articolul integral pe – https://bit.ly/3bV1JDd

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here