La Panciu va funcționa un centru de vaccinare anti-Covid. La Odobești, centrul este deja funcțional

0
557

Primăria Orașului Panciu a înființat un centru de vaccinare în fostul sediu al Primăriei Panciu. Centrul de vaccinare va fi folosit pentru vaccinarea anti COVID-19 a locuitorilor orașului, dar și a locuitorilor din comunele limitrofe. „Primăria Orașului Panciu aduce la cunoștință cetățenilor și persoanelor interesate că la fostul Sediu al Primăriei Panciu (Spitalul Cronici), din strada Mihai Viteazu nr. 2, a fost pregătit și utilat conform solicitărilor Ministerului Sănătății, Centrul de Vaccinare împotriva COVID-19. Acesta va fi complet operațional odată cu obținerea avizului de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea și după desemnarea personalului medical care va deservi Centrul de Vaccinare. Centrul de Vaccinare se va adresa atât populației orașului cât și celor din comunele limitrofe“, se arată într-un anunț al Primăriei Panciu.

Și Primăria orașului Odobești a înființat un Centru zonal de vaccinare anti Covid-19, care funcționează în sala de sport din localitate. „Odată cu startul etapei a II-a de vaccinare a populației împotriva Covid 19, la nivelul orașului Odobești este funcțional centrul de vaccinare de la sala de sport, situată pe strada Ștefan cel Mare nr. 2.

În această etapă se pot vaccina:

– persoanele cu grad de risc-adulții cu vârsta peste 65 de ani;

– lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale precum personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale;

– personalul din sectorul economic vital precum:

  • Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
  • Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
  • Transport de persoane și mărfuri;

– Personalul din unitățile de învățământ și creșe;

– Personalul poștal și din servicii de curierat;

– Personalul cultelor religioase.

Programările se pot efectua prin call-center la numerele de telefon 021.414.44.25 sau 021.414.44.37, prin intermediul platformei naționale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID 19 (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login/by-cnp) sau prin intermediul medicilior de familie și a medicilor specialiști”, se arată într-o postare pe Facebook.

Centre de vaccinare vor mai fi deschise în următoarea perioadă la Focșani – DISPENSARUL MEDICAL din Sud – Str. Revoluției nr.12, Vidra – CLĂDIREA FOSTEI PRIMĂRII-Str. Carol I nr. 12, Dumitrești – CĂMINUL CULTURAL, Măicănești – CENTRUL C.I.A MĂICĂNEȘTI, Suraia – SALA DE SPORT și Tâmboești – CĂMIN CULTURAL-Alexandru Dobrescu.

Sursa foto: Facebook/Primaria Odobesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here