În Vrancea, lipsesc cadrele medicale pentru campania de vaccinare anti Covid

0
1843

Campania de vaccinare se derulează cu încetinitorul din cauza lipsei cadrelor medicale și numărului mic de doze de vaccin alocate. La acest moment, sunt operaționale doar trei centre de vaccinare în Vrancea, respectiv Focșani – Casa Armatei; Odobești -Sala de sport a orașului și Spitalul Adjud (clădire anexă). „Celelalte centre de vaccinare avizate prin Hotărârea C.J.S.U. Vrancea nr.10/15.01.2021 vor fi deschise în măsura în care vor fi identificate cadre medicale ce-și vor oferi serviciile pentru a participa la campania de vaccinare și vor fi alocate un număr mai mare de doze de vaccin în concordanță cu solicitările venite de la populație”, se arată într-un comunicat al Prefecturii. Situația se pare că va dura până în luna martie când ar urma să fie operaționale celelalte centre de vaccinare din județ.

Deocamdată, prin aplicația RENV (Registrul Electronic Național al Vaccinărilor) au fost efectuate programări ce ocupă integral luna februarie a anului curent. Potrivit comunicatului de presă, abia după demararea etapei a doua de vaccinare a fost aprobată OUG 3 din 2021 prin care au fost adoptate măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare. Actul normativ ar trebui să rezolve problemele stringente reclamate de cei implicați în acest proces, respectiv lipsa personalului medical (medici și asistenți) care să asigure funcționarea centrelor de vaccinare, dar și insuficiența stocurilor de materiale sanitare necesare desfășurării actului medical.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, „categoriile de persoane incluse în etapa a II-a de imunizare din cadrul Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Sars-Cov-2, se pot înscrie în platforma informatică de programare. Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost puse la dispoziție mai multe posibilități de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza:

➡️ On-line – direct în platforma națională https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ Aplicația permite ca programarea să fie realizată și de un membru din familie sau de un apropiat de încredere care are acces la datele de identitate ale beneficiarului.

➡️ Prin intermediul medicului de familie

➡️ Telefonic, prin apelarea numărului de call center repartizat județului Vrancea -0214144437”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here