Baschet, Liga Națională – Focșănenii își pot valorifica avantajul terenului propriu!

0
73
  • Joi , 21 ianuarie și vineri, 22 ianuarie, se vor întrece în Sala Polivalentă, CSM Focșani 2007, CS Municipal Galați, CS Municipal Târgu Jiu și CSM VSKC Miercurea Ciuc

La Focșani, în Sala Polivalentă, vor fi din nou două seri de baschet de Ligă Națională. Se vor întrece, joi, 21 ianuarie și vineri, 22 ianuarie, CSM Focșani 2007, CS Municipal Galați, CS Municipal Târgu Jiu și CSM VSKC Miercurea Ciuc. Sunt patru formații aflate în partea de jos a clasamentului Ligii, cu cele mai puține victorii în actuala ediție de campionat. Formațiile din Focșani, Galați și Târgu Jiu au câte două jocuri câștigate, în timp ce echipa din Miercurea Ciuc are doar o victorie. Pentru toate cele patru competitoare, turneul 6 de la Focșani este o invitație să se bată la câștig de fiecare dată, pentru că o alăturare cu echipe cu care au șanse egale vor mai avea doar o dată în campionat! În retur. CSM 2007 are un raport pozitiv în disputele din anii anteriori cu CS Municipal Târgu Jiu. Și va încerca să profite și de statutul de gazdă – deși fără susținători în sală – și să continue în aceeași manieră. Dar să se impună și în fața gălățenilor, în fața cărora nu au câștigat, încă, în campionat.

Baschetbaliștii pregătiți de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu au avut prestații de apreciat până acum, chiar dacă au pierdut de 9 ori, în partide cu forțe ale Ligii Naționale. Au fost foarte aproape să câștige cu craiovenii, au fost aproape cu timișorenii și dinamoviștii bucureșteni, dar nu au fost foarte departe nici cu Voluntari și Steaua. Cu un plus de concentrate și de șansă, puteau să aibă trecute în cont 4-5 meciuri câștigate. La 4 victorii pot ajunge vineri, la încheierea jocului cu CS Municipal Târgu Jiu, după ce, eventual, vor câștiga întâlnirea de joi, cu CS Municipal Galați. Echipa va beneficia în acest turneu și de serviciile lui Miloș Krivokapic, fost component al formației gălățene, care nu a putut evolua în turneul de la Oradea din cauza unei accidentări.

În primul meci al turneului de la Polivalentă, joi, de la ora 16:00, se vor afla  față în față două grupări, ale Focșaniului și Galațiului, cu parametri de evoluție asemănători, cu un ușor avantaj, totuși al oaspeților. Ar putea fi plusul care să facă diferența la final, însă focșănenii nu cred că vor scăpa prilejul să-și adjudece prima victorie în confruntările baschetbalistice cu Galațiul la seniori. Situație este inversă în raportul dintre parametrii focșănenilor și ai gorjenilor, în care primii sunt pe plus. Este un avantaj pe are îl pot fructifica vineri când pot încheia turul de campionat cu meci câștigat!

          Programul jocurilor

Joi, 21 ianuarie:ora 16:00, CSM Focșani 2007 – CS Municipal Galați; ora 19:00, CSM VSKC Miercurea Ciuc – CS Municipal Târgu Jiu.

Vineri, 22 ianuarie:ora 16:00, CS Municipal Târgu Jiu – CSM Focșan in 2007; ora 19:00, CS Muncipal Galați – CSM VSKC Miercurea Ciuc.

          Jocurile vor putea urmărite live pe yutube FRB TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here