Plan de menținere a calității aerului în județul Vrancea

0
119

Comisia tehnică județeană pentru elaborarea planului de menținere a calității aerului în județul Vrancea, pentru perioada 2019-2023, s-a întrunit săptămâna trecută într-o ședință, în sala mare a Consiliului Județean, pentru a întocmi și prezenta Raportul anual privind stadiul realizării măsurilor aferente anului 2020 cuprinse în planul de menținere a calității aerului.

Planul cuprinde mai multe investiții menite să aducă o îmbunătățire a calității vieții vrâncenilor, prin ameliorarea condițiilor de mediu, prin extinderea spațiilor verzi, împăduriri, realizarea de piste pentru biciclete și reabilitarea termică a clădirilor, pentru un consum redus de energie.

Consiliul Județean „s-a implicat prin derularea mai multor proiecte de extindere a suprafețelor de spații verzi și împăduriri, respectiv:

–        amenajarea Parcului Memoriei Naționale ”Stejarii Romîniei – în zona Mărășești, pe o suprafață de 81 ha s-au plantat arbori din speciile stejar brumăriu, tei argintiu, jugastru și ulm;

–        lucrări de instalare a vegetației forestiere pe o suprafață de 27,6 ha și de întreținere a acestuia până la realizarea stării de masiv în zona Mărășești, în vecinătatea Parcului Memoriei Naționale;

De asemenea, în vederea reducerii consumului de combustibil și implicit a emisiilor de gaze cu efect de seră, administrația publică județeană implementează mai multe proiecte pentru reabilitarea termică a mai multor clădiri, cu finanțare din fonduri europene, respectiv:

–        ”Modernizare și dotare secție Ambulatoriu Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din municipiul Focșani”

–        ”Reabilitare energetică și lucrări conexe la secția de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani”

–        ”Reabilitare energetică și lucrări conexe la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani – Secția Psihiatrie și Boli Infecțioase, Secția Dermatologie, ORL, Oftalmologie”

–        ”Reabilitarea și modernizarea Palatului Administrativ din municipiul Focșani” (Prefectura Putna)”

–        ”Reabilitarea și modernizarea Galeriilor de Artă din municipiul Focșani” valoarea investiției a fost la sfârșitul anului 2019

–        ”Reabilitare și modernizare Complex Căprioara din municipiul Focșani” valoarea investiției a fost la sfârșitul anului 2019

–        ”Reabilitarea și modernizarea corpurilor C5, C6, C7, str. Cuza Vodă, nr. 56, Municipiul Focșani””, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here