ULTIMA ORĂ! Informare meteo de ninsori, vânt şi polei! Care vor fi zonele afectate

0
1920
foto: moment de iarnă pe strada Vămii din Focșani

ANM a emis o informare meteo de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, valabilă în mai multe zone din țară până miercuri, ora 12.00.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 19-01-2021 Ora : 11:00
Intervalul : 19 ianuarie, ora 11:00 – 20 ianuarie, ora 12:00;
Zonele afectate : conform textului;
Fenomene : ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei;
Mesaj :

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

Interval de valabilitate: 19 ianuarie, ora 11:00 – 20 ianuarie, ora 12:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.
În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.
Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here