Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș“ din Adjud va fi reabilitat și modernizat

0
124

Primăria Adjud continuă demersurile pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș“ din municipiu. În acest sens, municipalitatea a scos la licitație servicii de proiectare faza PT, PAC, PAD, POE, DE, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor, inclusiv montaj echipamente tehnico-funcționale aferente proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții – Colegiul tehnic «Gheorghe Balș» din Municipiul Adjud, jud. Vrancea”. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 10 milioane de lei.

Practic, corpurile de clădiri existente vor fi reabilitate termic și energetic, li se vor înlocui acoperișurile și instalațiile electrice și vor fi dotate conform destinației fiecăreia. De asemenea, campusul colegiului tehnic adjudean va fi dotat cu o nouă sală de sport, iar în ateliere (corpurile C3 și C4) vor fi montate echipamente de lucru nou achiziționate, vor fi refăcute circuitele electrice și vor fi dotate cu echipamente de practică specifice specializărilor actuale și cele ce vor fi adăugate după reabilitare în curicula colegiului. Tot în cadrul acestui proiect vor fi construite două terenuri de sport în aer liber create și vor fi realizate 19 spații de învățământ dedicate laboratoarelor și atelierelor dotate cu infrastructură digitală, echipamente, dispozitive, utilaje și material didactic. Beneficiari ai acestui proiect vor fi cei aproape 600 de elevi și 47 de cadre didactice.

Proiectul a fost selectat în cadrul  Programului  Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiţii 10.1 – Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvolatrea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.2 – Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții, apel dedicat învățământului profesional și tehnic și învățarii pe tot parcursul vieții. Perioada de implementare a proiectului este de 56 luni, respectiv între data 01.03.2018 și data 31.10.2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here