Învățământul preșcolar vrâncean este din nou în doliu

0
2448

Zi tristă de iarnă…sâmbătă, 16 ianuarie 2021…Colega noastră, doamna Popa  Maria, fostă directoare și educatoare la Grădinița Nr.3 Focșani, a plecat în ultima sa călătorie, cea fără întoarcere, lăsându-ne cu inimile împietrite de durere. Păstrăm  amintirile adunate în anii mulți pe care i-am petrecut împreună, atunci când cu migală, pasiune și dăruire creșteam generații de copii, pregătindu-le pentru viață! Model de dascăl, doamna Popa Maria s-a identificat cu profesia de educatoare, făcând din aceasta un crez, pe altarul căruia a slujit cu demnitate, responsabilitate și onestitate. A fost un exemplu si un mentor pentru generațiile de educatoare practicante, pentru părinți și comunitate.

În cei 40 ani de activitate a format și pregătit pentru școală și viață numeroase generații de copii, a fost mulți ani director de unitate și metodist al I.S.J.Vrancea. Numeroaselor promoții de eleve ale Liceului Pedagogic Focșani, aflate la început de drum, le-a fost mentor, împărtășindu-le cu profesionalism și dăruire secretele nobilei profesii de educatoare. A făcut parte din elita învățământului preșcolar vrâncean, fiind alături de alte colege de generație deschizatoare de drumuri!

Dacă acolo sus în cer există flori, rugăm pe bunul Dumnezeu să îi ofere un buchet din partea tuturor colegelor, practicantelor, foștilor elevi și părinți ca semn de prețuire și veșnică recunoștință! Fie ca drumul în veșnicie să vă fie lin, să aveți îngerii aproapeși Bunul Dumnezeu să vă aibă în grija sa!

Odihna veșnică, draga noastră colegă ! Nu vă vom uita niciodată!

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o găsesc la Biserica Sfinții Voievozi din str.Garofiței până marți, 19 ianuarie, când are loc înmormântarea.

Ecaterina Mihu

A mai pierit o stea, ne-am mai pierdut o parte din copilărie odată cu trecerea la cele veșnice a doamnei educatoare Maria Popa. A plecat într-o lume mai bună, acolo «unde nu este durere, nici întristare, nici suspin». O viaţă dedicată educării a întregi generaţii de copii – o viaţă oferită formării puilor de om, fiind a doua mamă pentru serii întregi de prichindei. Doamna educatoare Popa a fost un cadru didactic integru, de o răbdare inegalabilă, bun profesionist punând mai presus de orice copiii, cărora le-a îndrumat primii paşi în tainele şcolii. Ca orice dascăl adevărat, doamna educatoare Popa ştia că investindu-şi răbdarea şi dragostea în copii, ceea ce construia urma să dureze o veşnicie. Chiar dacă nu mai este printre noi, doamna educatoare Popa ne va veghea de Sus şi va rămâne veşnic în inimile noastre. Mulţumim, Doamnă Educatoare!

Luisa Văleanu, fostă elevă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here