Eminescu Mihai, soldatul vrâncean din Armata României

0
1735

Eminescu Mihai: “De mic mi-a plăcut haina militară! Am vrut sa ajung subofițer sanitar!”

Câți dintre voi știați că Eminescu și-a dorit să ajungă în Armata Română? Și nu doar că și-a dorit, dar a și ajuns să fie încadrat. La Focșani! Nu, nu este vorba despre Mihai Eminescu, poetul nostru național! Este vorba despre soldatul Eminescu Mihai, colegul nostru! Născut în satul Călienii Vechi, comuna Nănești, în anul 1995, tot în luna ianuarie, Eminescu, este băiatul familiei Mihai! Acesta a primit prenumele de “Eminescu” de la unchiul său, ce a insistat să boteze primul băiat al familiei și să îi pună numele poetului nostru!

„Mi-a placut haina militară de mic, tatăl meu a fost militar” ne povestește Eminescu. A mai încercat să intre în Armată o dată, pe funcțiile de subofițeri sanitari, dar nu a reușit. Însă, a avut răbdare și nu s-a lăsat…Tot în anul 2019, Eminescu mai încearcă o dată, și izbutește să parcurgă cursurile de formare pentru soldații gradați profeioniști din arma Infanterie și să fie astfel încadrat în anul 2020 la Batalionul 280 Infanterie “Valter Mărăcineanu”. Eminescu ne povestește că nu vrea să se oprească aici… Va încerca din nou să își atingă visul și să ajungă subofițer sanitar, prima lui dragoste!

Mihai Eminescu îşi poartă cu mândrie numele, chiar dacă este nevoit mai tot timpul să facă dovada cu buletinul! „Port tot timpul buletinul la mine, singurul care mă scoate din încurcături. Comandanții sau colegii de pluton nu mă credeau la început, dar le-am demonstrat și s-au obișnuit!”

Colegul nostru are și o „Veronica” a lui, doar că, pe nume Sara. “Mulți mă întreabă dacă am vreo “Veronica” a mea, iar eu le răspund în glumă că o am pe „Sara pe deal”. Cei doi sunt împreună de 8 ani și au programată nunta în vara anului 2022.

Mult succes în cariera militară, Eminescu!

Foto: Arhivă personală Eminescu Mihai

#MihaiEminescu #MApN

Sursa: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here