Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție, pe raza județului Vrancea

0
481

Polițiștii vrânceni, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Vrancea împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali continuă să acționeze integrat, alături de celelalte instituții abilitate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 48 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând peste 500 de forțe .

Astfel, au fost legitimate peste 2700 de persoane și verificate peste 1500 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 250 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 142 de mijloace de transport, din care 115 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, în cele 48 h, polițiștii vrânceni, jandarmii și polițiștii locali au aplicat aproximativ 330 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29500 lei, din care:
– 278 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală .
– 44 de sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor fizice pentru privind deplasarea/liberă circulație.
-4 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here