ULTIMA ORĂ! Avertizare meteo! Patru zile geroase, începând de sâmbătă, în Vrancea și în mare parte din țară. Temperaturile vor scădea până la minus 20°C

0
2471

ANM a emis o avertizare meteo de ger, valabilă începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, până în dimineața de miercuri. Gerul va cuprinde o mare parte din țară, inclusiv județul Vrancea. De sâmbătă dimineață, maximele nu vor mai depăși -2°C, iar nopțile vor înregistra temperaturi între -8°C și -18°C.

Dealtfel, directorul ANM a declarat vineri că în acest interval, diminețile și nopțile vor deveni extrem de geroase, iar în depresiuni se vor înregistra valori termice de până la -20 de grade Celsius.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: nopți și dimineți geroase
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.
Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuș, se arată în comunicatul emis de ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here