Rugby: Turneul celor Şase Naţiuni – Ministrul francez al Sportului vrea garanţii sanitare din partea britanicilor

0
38

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului, a solicitat mai multe garanţii sanitare din partea britanicilor, înainte ca selecţionata Franţei să se deplaseze în Irlanda şi Anglia cu ocazia meciurilor din cadrul Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, care va debuta luna viitoare, informează presa din Hexagon. „Primul meci, împotriva Italiei (programat pe 6 februarie, la Roma – n.red.), nu ar trebui să pună probleme. Pentru următoarele două deplasări, în Irlanda (14 februarie) şi Anglia (13 martie), va trebui să avem însă garanţiile necesare din partea echipelor adverse pentru a fi siguri că ceea ce vom face, din punct de vedere uman şi financiar, va permite echipelor noastre naţionale rămână într-o stare bună. Aşteptăm acelaşi lucru din partea altor echipe”, a declarat fosta înotătoare de origine română.

Marţi dimineaţă a avut loc o reuniune tehnică la care au participat Roxana Mărăcineanu şi responsabilii Federaţiei franceze de rugby, în cursul căreia a fost evocată organizarea şi protocolul sanitar prevăzut pentru ediţia 2021 din Six Nations. ”Este ca un puzzle, dar nu cred că trebuie să fim alarmaţi în privinţa Turneului celor Şase Naţiuni. Turneul se va derula conform protocoalelor de sănătate impuse de guvern. Totul a mers bine în toamnă (la Autumn Nations Cup) şi va fi la fel şi la Turneul celor Şase Naţiuni, aşa că nu sunt îngrijorat”, a comentat preşedintele FFR, Bernard Laporte.

Luni, cupele europene de rugby au fost suspendate „cel puţin până la începutul lunii februarie”, din cauza contextului sanitar, a anunţat organizatorul acestora, după decizia guvernului francez de a solicita cluburilor din Top 14 „să îşi amâne participarea” la aceste competiţii, din cauza expansiunii foarte rapide a noii variante mai contagioase a virusului în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here