ULTIMA ORĂ! Mâine începe a doua etapă a vaccinării. Centre de vaccinare anti Covid în 9 localități din Vrancea

0
1838

Începând cu data de 15.01.2021, la nivelul județului Vrancea va debuta etapa a-II-a de vaccinare împotriva virusului Sars Cov-2 conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Pe raza județului Vrancea au fost pregătite și avizate centre de vaccinare în 9 localități, după cum urmează:

Focșani – DISPENSAR MEDICAL- Str. Revoluției nr.12
               – CERCUL MILITAR(activ din data de 6.01.2021)

• Adjud- IMOBIL(fosta cantină)-Str. Stadionului nr.2

• Panciu-CLĂDIREA FOSTEI PRIMĂRII-Str. Mihai Viteazu nr.2

• Vidra- CLĂDIREA FOSTEI PRIMĂRII-Str. Carol I nr. 12

• Odobești- SALA DE SPORT- Str. Ștefan cel Mare nr.2

• Dumitrești-CĂMINUL CULTURAL

• Măicănești- CENTRUL C.I.A MĂICĂNEȘTI

• Suraia- SALA DE SPORT

• Tâmboești- CĂMIN CULTURAL-Alexandru Dobrescu

În urma videoconferinței din data de 14.01.2021 derulată la sediul DSP Vrancea cu participarea domnului Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, Președintele Comitetului Național de coordonare al activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 s-a decis ca în data de 15.01.2021 să devină active doar 3(trei) centre de vaccinare respectiv :

-Adjud-IMOBIL(FOSTA CANTINĂ)
-Odobești- SALA DE SPORT
-Focșani -CERCUL MILITAR, urmând ca restul centrelor de vaccinare să se deschidă pe măsură ce vor fi înregistrate programări prin aplicația RENV (Registrul Electronic Național al Vaccinărilor).

Reamintim că în cadrul etapei a II a de vaccinare derulată în cadrul Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România aprobată prin HGR nr. 1031/2020, se pot vaccina lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale astfel cum sunt prevăzute în actul normativ.

O astfel de categorie vizează ’’(c) personalul din sectorul economic vital’’:

1. procesare, distribuţie şi comercializare a alimentelor de bază, şi anume: panificaţie, lactate, carne, fructe şi legume;

2. uzine de apă, epurare, transport şi distribuţie apă;

3. centrale electrice, producţie, transport şi distribuţie curent electric;

4. unităţi de producţie,transport şi distribuţie gaze;

5. unităţi de producţie,transport şi distribuţie combustibili lichizişi solizi;

6. unităţi de producţie,transport şi distribuţie medicamente şi materiale sanitare;

7. transport de persoane şi mărfuri;

8. noduri feroviare, aeroporturi civile şi militare, porturi esenţiale;

9. comunicaţii, şi anume Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, radioul şi televiziunea naţionale;

Concomitent cu etapa a II a de vaccinare va continua și etapa I de vaccinare derulată în centrele de vaccinare organizate în incinta spitalelor de pe raza județului Vrancea pentru cadrele medicale și lucrătorii din domeniul sanitar public și privat.

Ținta Strategiei de vaccinare desfășurată sub coordonarea Comitetului National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) este ca in 6 luni sa fie vaccinati 13 milioane de romani, reprezentand 60-70% din populatie, ceea ce ar asigura imunizarea colectiva .Vaccinarea se va face in trei etape conform stategiei propuse de Agentia Europeana pentru Medicamente (personalul medical si cei care lucreaza in domeniul asistentei sociale, persoanele din categoriile de risc – persoanele cu varsta peste 65 de ani si cei cu boli cronice plus angajatii din sectoarele esentiale non-medicale, populatia generala)

Prefectul Gheorghiță Berbece face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Vrancea, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații precum și evitarea deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.
Precizăm că numărul liniei telefonice din Centrul de Permanență (CALL CENTER) la nivelul județului Vrancea este
021.414.44.37.

 

COMUNICAT DE PRESĂ, Instituția Prefectului – Județul Vrancea, 14 ianuarie 2021

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here