Handbal – Liga Națională continuă fără Dunărea Călărași!

0
182
  • Comisia de Disciplină a FRH a stabilit, ieri, care sunt consecințele retragerii din campionat a formației călărășene

Liga Națională de handbal masculin rămâne fără una dintre echipele sale frumoase! Din cauza unor grave dificultăți financiare, conducerea echipei a comunicat Comisiei de Competiții a FR Handbal intenția de a o retrage din campionat. Comisia a luat act de retragere, iar Comisia Centrală de Arbitraj a decis, în ședința din 13 ianuarie 2021 Penalizarea echipei cu 10.000 (zece mii) lei, având drept de înscriere în ultima categorie competițională pentru următorul sezon și conform art. 29.1 din R.O.D.C.N.H. 2020-2021, datorită faptului că echipa a participat la mai puțin de 50+1% din numărul de jocuri, toate rezultatele echipei, din sezon, vor fi anulate”.

Retragerea Dunării Călărași din campionat are urmări și asupra clasamentului care va suferi modificări din cauză că echipele care au obținut câte trei puncte în jocurile cu aceasta, le vor pierde. Într-o asemenea situație nu va fi CSM Focșani 2007 care a fost declarată învinsă la masa verde în fața călărășenilor, pe motive de Covid 19, în turneul de șase jocuri, din noiembrie, de la Sfântu Gheorghe. Vor rămâne fără câte trei puncte mai multe echipe aflate în clasament și deasupra locului 8 ocupat de focșăneni, dar și sub acest loc.

CSM Focșani 2007 a transferat de la Dunărea Călărași, la finalul lunii decembrie 2020, doi jucători de bună calitate, ambii internaționali la categoriile lor de vârstă, Andrei Drăgan, de 21 de ani și Tiberius Toboșaru, de 18 ani. Ambii s-au prezentat la startul pregătirii CSM 2007 de luni, 11 ianuarie 2021. În foto, cei doi, la primul antrenament, într-u cadru în care se mai află Mădălin Țuțu și Marius Cloșcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here