CJ Vrancea „va monitoriza și controla permanent modul în care operatorii de transport își vor respecta obligațiile față de călători”

0
467
A bus driver sits in a bus and wears a face mask for fear of the coronavirus in downtown Jerusalem, March 16, 2020. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** וירוס קורונה מגפה סין ירושלים אוטובוס נהג

Consiliul Județean Vrancea a demarat ieri, în regim de urgență, demersuri pentru a rezolva problema transportului de persoane pe traseele dintre Focșani și localitățile limitrofe (Răstoaca, Gologanu, Milcovul, Golești, Câmpineanca, Vânători), se arată într-un comunicat de presă al instituției. Situația a apărut după ce mai multe firme private de transport persoane au dat în judecată Asociația ”Metropolitan Trans”, alcătuită din Municipiul Focșani și comunele Răstoaca, Gologanu, Câmpineanca, Vânători, Biliești, asociație care asigura serviciile de transport prin intermediul SC Transport Public SA Focșani.

          Tribunalul Brăila a dat câștig de cauză firmelor private, acestea obținând în instanță suspendarea curselor de călători efectuate de Transport Public SA Focșani. „Ca efect al hotărârii judecătorești, transportul pe rutele menționate la finele comunicatului va fi asigurat, până la soluționarea definitivă a cauzei pe fond, de către operatorii de transport județeni care au asigurat serviciul de transport anterior delegării serviciului public local către SC Transport Public SA Focșani. În altă ordine de idei, Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Vrancea va monitoriza și controla permanent modul în care operatorii de transport își vor respecta obligațiile față de călători pe traseele respective“, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vrancea.

Sursa citată arată că începând cu data de 13.01.2021, operatorul de transport al ”Asociației Metropolitan Trans”, SC Transport Public SA Focșani, și-a suspendat activitatea de transport public local persoane pe traseele de mai jos (din programul județean de transport):

030 (Focșani – Vâlcele – Câmpineanca)

038 (Focșani – Milcovul  – Gologanu)

072 (Focșani – Mândrești – Răstoaca)

065 (Focșani – Vânători – Jorăști)

067 (Focșani – Mircești – Rădulești

068 (Focșani – Mândrești – Balta Raței)

Măsura a fost dispusă în baza Sentinței civile nr. 1/07.01.2021, pronunțată de Tribunalul Brăila în Dosarul nr. 1530/91/2020, având ca obiect suspendarea Hotărârii Adunării Generale a Asociației ”Metropolitan Trans” nr. 34/01.10.2020 privind aprobarea delegării gestiunii serviciului de transport public operatorului Transport Public SA Focșani.

Părțile în dosarul mai sus menționat sunt: S.C. Genyliz Comex S.R.L., S.C. Nenciu Com S.R.L., S.C. Marexval Trans S.R.L., în calitate de reclamanți, și Asociația ”Metropolitan Trans”, în calitate de pârâtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here