Transportatorii privați revin de astăzi pe rutele spre Vânători, Milcovul, Câmpineanca, Răstoaca și Gologanu

0
1762

Autobuzele societății Transport Public Focșani vor fi retrase de pe traseele de transport public spre comunele Vânători, Milcovul, Câmpineanca, Răstoaca și Gologanu în urma unei decizii a Tribunalului Brăila. Pe aceste trasee vor reveni transportatorii privați care dețineau anterior licențe pe rutele respective. Transportatorii respectivi au contestat în instanță hotărârea 34 din octombrie 2020 a Asociației Metropolitan Trans și au obținut suspendarea acesteia până la soluționarea definitivă a cauzei privind anularea actului. Iar un asemenea proces poate dura chiar și un an de zile. „Vineri, 7.01.2021, Tribunalul Brăila a decis suspendarea hotărârii 34/1.10.2020 a Asociației Metropolitan Trans. Această sentință este executorie și, prin urmare, SC Transport Public SA nu mai are dreptul de a efectua curse regulate pe traseele respective, care vor fi operate din nou de transportatorii privați”, se arată într-un comunicat al societății Marexval Trans. Împotriva sentinței magistraților de la Tribunalul Brăila a fost declarat recurs, ieri, de către Asociația Metropolitan Trans.

Este vorba de rutele de transport Focşani – Cîmpineanca; Focşani – Milcovul – Gologanu; Focşani – Răstoaca; Focşani – Vânători – Jorăşti; Focşani – Mirceşti – Balta Raţei – Răduleşti. Autobuzele circulau către localitățile limitrofe Focșaniului din 5 octombrie 2020, în urma deciziilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Metropolitan Trans”. Directorul societății Transport Public Focșani, Ion Diaconu, a confirmat situația de traseele de transport public menționate mai sus. „Este o hotărâre judecătorească pe care o vom respecta”, a precizat directorul Diaconu.

Reamintim că, în noiembrie 2020, câteva firme de transport public au contestat în instanță și hotărârea 136 din 2020 a Consiliului Județean. Atunci s-a obținut suspendarea executării dispozițiilor articolelor 4, 5 și 6 din această hotărâre. Sunt articole care aveau legătură cu preluarea traseelor către localitățile menționate la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Metropolitan Trans”. „Dispune suspendarea executării dipoziţiilor art. art. 4 – art. 6 Anexa nr. 3 din HCJ Vrancea nr. 136/2020 până la soluţionarea acţiunii de fond. Executorie de drept. Cu drept de recurs, în 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul Vrancea – Secţia a II a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Pronuntarea se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor de către grefa instanţei”, se arată în decizia Tribunalului Vrancea.

Reclamațiile se fac la Autoritatea Județeană de Transport

Primăria Focșani a anunțat că începând din data de 13 ianuarie 2021, responsabilitatea pentru buna desfășurare a transportului public între localitățile care fac parte din asociație și Municipiul Focșani aparține exclusiv Autorității Județene de Transport din cadrul Consiliului Județean Vrancea, care are obligația să controleze modul în care operatorii de transport își vor respecta obligațiile față de călători. „Îi informăm pe cetățenii care ar putea fi afectați de posibile disfuncționalități că se pot adresa Autorității Județene de Transport la numărul de telefon: 0237/213.057. Asociația ”Metropolitan Trans” funcționează din 2017 în scopul asigurării unor servicii de transport public de calitate pentru cetățenii din localitățile Milcovul, Răstoaca, Vânători, Câmpineanca, Gologanu și Golești. Din 5 octombrie 2020, Transport Public SA Focșani a operat pe aceste trasee, în baza unui program de transport stabilit cu autoritățile locale, membre ale asociației.

Constituirea Asociației Metropolitan Trans și faptul că Transport Public SA Focșani a demarat efectiv serviciile de transport persoane, a nemulțumit o serie de companii care operau activități de transport public în programul județean și care au pierdut dreptul de a opera pe aceste trasee, drept pentru care, până la soluționarea litigiilor inițiate de aceste companii, Transport Public SA Focșani se află în imposibilitatea de a efectua cursele din program. Transport Public SA deservește un număr de peste 10.000 călători/zi pe traseele urbane și traseele Asociației ”Metropolitan Trans”. Ne pare rău pentru situația creată, avem încredere în Justiție și sperăm că litigiile vor fi soluționate cu celeritate, în favoarea cetățenilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here