Scutiri de impozit pentru cetățenii de onoare ai Focșaniului

0
992

Cetățenii de onoare ai municipiului Focșani vor fi scutiți de la plata impozitului pe locuințe în limita sumei de 2000 lei. Modificarea este prevăzută în proiectul de hotărâre privind Regulamentul pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Focșani, care a fost pus în dezbatere publică de către Primăria Focșani. Proiectul inițiat de primarul Cristi Misăilă aduce câteva modificări la Regulamentul aflat în vigoare din 2008. Noutatea principală din proiectul de Regulament se referă la un „premiu acordat pentru următorii trei ani, constând în acordarea unei sume echivalente impozitului anual datorat pentru clădirea folosită ca domiciliu și terenul aferent, aflate pe raza Municipiului Focșani, persoanelor care au primit titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului Focșani”, dar nu mai mult de 2000 lei pentru fiecare persoană”. Acest premiu va reprezenta impozitul datorat pe întreaga clădire de domiciliu și terenul aferent, deținute în comun cu soțul sau soția.

Printre drepturile acordate cetățenilor de onoare se numără cel de a lua cuvântul la ședințe Consiliului Local al Municipiului Focșani la dezbaterea materialelor care privesc întreaga comunitate, dreptul de a participa gratuit la toate manifestările cultural-sportive organizate de instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului. „Cetățenii care au obținut deja acest titlu vor beneficia de premiul acordat pentru următorii trei ani, constând în acordarea unei sume echivalente impozitului anual datorat pentru clădirea folosită ca domiciliu și terenul aferent, aflate pe raza municipiului Focșani, dar nu mai mult de 2000 lei pentru fiecare persoană”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Titlul de cetățean de onoare al municipiului Focșani reprezintă cea mai înaltă distincție onorifică ce recompensează talentul și serviciile deosebite ale unei persoane, române sau străine, care poate fi acordat de către Consiliul Local Focșani. Acest titlu se acordă, după caz, la inițiativa primarului, a membrilor Consiliului Local, a persoanelor care desfășoară activitatea în domeniul în care s-a afirmat persoana propusă sau la inițiativa unui număr de cel puțin 5% din populația cu drept de vot a municipiului. Titlul de Cetățean de onoare a municipiului Focșani poate fi dobândit de către persoane a căror activitate sau existență este legată în mod deosebit de viața Focșaniului și care, prin meritele și realizările lor deosebite au făcut cunoscut numele municipiului sau al României pe plan național sau internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here