GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Focșănenii au început pregătirea pentru retur!

0
109
  • Antrenamentele au loc în Sala Polivalentă
  • Campionatul se va relua la 3 februarie, cu turneul de la Sfântu Gheorghe

Handbaliștii seniori ai CSM Focșani 2007 s-au reunit luni, 11 ianuarie, la ora 18:15, în Sala Polivalentă, după scurta vacanță de Sărbători și au început antrenamentele pentru returul campionatului. Vor fi trei săptămâni de pregătire intensă, așa cum se poate vedea și din imaginile surprinse la prima ședință de antrenament făcut sub conducerea antrenorilor Dalibor Cutura și – pentru pregătirea fizică, Marko Isakovic. Cu o excepție – Krstevski, convocat la cantonamentul Naționalei Mecedoniei, echipă rezervă pentru Campionatul Mondial din Egipt, la primul antrenament au fost prezenți toți ceilalți handbaliști ai Focșaniului: portarii Marocico, Cloșcă și Robert Rusu și jucătorii de câmp Marijanovic, Mocanu, Cozorici, Țuțu, Makrishin, Ragea, Pătru, Popovici, Hrimiuc, Gramatic, Rață, Krstevski, Marijanac, Eros, Mănescu, Nuțu, Miroiu, ca și nou veniții Drăgan și Toboșaru.

Cele doar trei săptămâni pe care le au la dispoziție pentru a intra în forma cu care au terminat turul de campionat reprezintă un timp scurt pe care focșănenii sunt deciși să-l consume pentru a avea profitul cel mai mare posibil! CSM 2007 a ajuns la un foarte bun nivel de calitate a exprimării pe teren, condiție esențială pentru a încheia campionatul pe loc de play-out. Având toate condițiile necesare pregătirii în liniște, și cu unul-două meciuri de verificare în aceste trei săptămâni, antrenorii împreună cu jucătorii pot să pună la punct inclusiv o strategie câștigătoare pentru jocurile returului. Este de sperat să nu mai apară infectări cu SAR-COV 2 care să aducă pierderi de jocuri la masa verde în condițiile în care conducerea FR Handbal va merge mai departe pe regulile stabilite pentru prima parte a campionatului. Reguli între care se află și dispuarea etapelor în turnee cu toate echipele și lipsa spectatorilor de la jocuri.

A fost un tur cu o mulțime de meciuri nedisputate din cauza Covid-19, va fi un retur cu, posibil, alte jocuri care nu vor mai avea loc pentru sunt echipe a căror retragere din campionat – din motive de lipsă a finanțării – este așteptată. La care se poate adăuga efectul pandemiei care va genera alte anulări de meciuri. Unul dintre aceste jocuri ar putea fi cel din 3 februarie, dintre CSM Focșani 2007 și CSM Reșița, formație pentru care primarul Reșiței a anunțat retragerea finanțării. Pentru focșăneni nu este neapărat o veste bună, în condițiile în care reșițenii nu sunt adversar de netrecut, iar o partidă cu ei la început de retur ar ajuta pe CSM 2007 să intre în ritmul unei competiții în care vor întâlni, în etapa următoare, pe campioana din ultimii ani și lidera neînvinsă a campionatului 2020-2021, Dinamo București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here