Fratele PNL-istei Livia Marcu, șefa CCD, numit director la Școala N. Iorga Focșani; schimbări și la Adjud și în conducerea unor grădinițe

0
3633

În lipsa unei comunicări transparente din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, informațiile despre persoanele numite la conducerea a 76 de unități de învățământ din județ apar… pe surse. Un nou director a fost numit și la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga‟ Focșani, astfel că în locul Danielei Trandafir a venit Emilian Rău. Conform adevărul.ro,Emilian Rău este fratele Liviei Marcu, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea și consiler local PNL. Adevărul mai scrie că „și în municipiul Adjud  au primat numirile politice, la cele două licee din localitate fiind numite soţia unui lider local PNL şi un consilier local al aceluiaşi partid”.

Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, IȘJ Vrancea a anunțat că 93 de cadre didactice au primit aviz favorabil în vederea ocupării funcțiilor de director sau director adjunct vacantate începând cu data de 09.01.2021, în cadrul a 76 de unități de învățământ preuniversitar. Afinitățile politice par a fi principalele criterii pe baza cărora au fost alese cele mai multe nume la conducerea instituțiilor de învățământ din județ. Instituția condusă de Gabriela Daniela Marchitan, consilier județean PNL, nu a publicat încă lista noilor directori sau directori adjuncți, cu toate că luni au fost reluate cursurile.

Directoare noi la grădinițe

Persoanele interesate să ocupe funcțiile vacantate au trebuit să trimită Inspectoratului școlar un acord scris și CV-ul. Atât. Pe surse am aflat că mulți dintre simpatizanții PNL au primit astfel câte un loc călduț în fruntea școlilor, liceelor sau grădinițelor din Vrancea. Spre exemplu, Viorica Pristavu a fost înlocuită din funcția de director al Grădiniței nr. 13 Focșani cu Andreea Nițu, educatoare în cadrul grădiniței, unul dintre simpatizanții PNL. La Grădinița nr.17 Focșani, surse din rândul profesorilor vrânceni ne-au spus că directoare a fost numităIonica Dumitrache. Atât profesorii, elevii cât și părinții sunt nemulțumiți de aceste schimbări venite „peste noapte‟, mai ales că în această perioadă greu încercată de pandemia de COVID-19 este nevoie de continuitate.

După 24 de ani de activitate în învățământ și 11 ani de activitate managerială, Oana Monica Negoiță a aflat că a fost înlocuită din funcția de director al Grădiniței nr. 16 Focșani cu Alexandrina Anton.

Schimbări în timpul anului școlar

Vă reamintim că pe surse am aflat că profesorul de fizică Petrică Moraru a fost înlocuit din funcția de director al Școlii Gimnaziale nr. 10 „Duiliu Zamfirescu‟ Focșani cu Mitrița Dumitrache, profesor de muzică în cadrul aceleiași instituții. În locul directoarei adjuncte Liliana-Alina Agherghinei a fost numită învățătoarea Daniela Gavrilă. Profesoara Mitrița Dumitrache a mai fost directoare a Școlii Duiliu Zamfirescu, din decembrie 2010 până în ianuarie 2012.

Directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani, Petruț Mihai, a fost schimbat din funcție cu Sergiu Crăciun, profesor și antrenor la CSS Focșani, secția Adjud. Schimbări au apărut și la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” Focșani, unde prof. Daniela Sîrghie a fost înlocuită din funcția de director cu Andreea Săndulescu, iar noul director adjunct al colegiului este Elena Vișinescu. „Când se schimbă directorul, vechiul director trebuie să îşi ia o parte din orele pe care era numit un alt profesor până atunci. Noul director trebuie să renunţe la nişte ore şi să fie adus un alt profesor pe orele lui”, a declarat pentru adevarul.ro, profesoara Gabriela Obodariu, de la Colegiul Cuza, despre situaţia rezultată din aceste schimbări în timpul anului şcolar.

Facem din nou apel către conducerea IȘJ Vrancea să publice lista directorilor și directorilor adjuncți numiți la conducerea a 76 de unități de învățământ preuniversitar din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here