ULTIMA ORĂ! VIDEO și GALERIE FOTO: Protest Sanitas Vrancea: „Vrem DREPTATE și legi respectate!‟

0
1773

Astăzi, în jurul orelor prânzului, zeci de reprezentanți ai Sanitas Vrancea au participat la un protest în fața Direcției Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani nemulțumiți de OUG nr. 226 din 30 decembrie 2020 privind înghețarea salariilor din sistemul bugetar. „Întreaga țară protestează astăzi pentru că atitudinea guvernanților este una nepotrivită față de sistemul sanitar, cel care de un an de zile este foarte greu încercat. Colegii noștri, din fiecare unitate sanitară, se confruntă cu o avalanșă de pacienți pozitivi, cu forme destul de grave în majoritatea cazurilor. Cu siguranță asta face ca și ei să fie expuși, și familiile lor să fie expuse prin faptul că ei se întorc acasă după perioada de lucru, la patul bolnavului, iar asta face ca de foarte mult timp să se acumuleze o frustrare destul de mare în rândul colegilor mei pentru că, din păcate, legislația care trebuia să acorde niște beneficii pentru cei care riscă în perioada aceasta n-a fost niciodată respectată.

 Din păcate, societatea civilă știe că cei care lucrează în sistemul sanitar de o bună perioadă de timp au primit stimulente care să-i facă să treacă cu o anumită motivație peste aceste riscuri. Din păcate, aceste lucruri nu sunt adevărate, tot ce s-a schimbat este că legislația nu a fost respectată de către guvernanți. Mai mult decât atât, înainte de alegeri am avut parte de nenumărate promisiuni că aceste lucruri vor fi îndreptate, iar imediat după ce s-au instalat la conducerea țării au găsit de cuviință ca prin ordonanțe de Guvern să înghețe salariile celor din sănătate. Lucrul acesta îi afectează foarte mult pe cei cu salarii foarte mici din sectorul medical, și mă refer aici la infirmiere, brancardieri, îngrijitoare, personalul tehnic, personalul administrativ care nu fac altceva decât să formeze un întreg pentru ca actul medical să se poată desfășura în condiții normale‟, a precizat Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea.

„O lipsă de respect‟ față de salariații din sistemul medical

Nemulțumiți, protestararii au cerut „DEMISIA‟ celor care nu și-au ținut promisiunile. „Este, din păcate, o lipsă de respect pentru cei care lucrează în sistemul sanitar. Prin această ordonanță au înghețat salariile, și toate beneficiile pe care noi le avem prin sporuri să fie acordate la nivelul salariilor din 2018. După cum vedeți, sunt foarte multe inechități cu care ne confruntăm, și ei n-au făcut decât să amplifice frustrarea și supărarea colegilor noștri care sunt dispuși ca în perioada următoare să trasforme protestul nostru într-o formă cu mult mai radicală și, de ce, nu, să apelăm la greva generală‟, a mai spus Claudiu Grosu.

În fața mulțimii supărate a vorbit și o infirmieră care le-a cerut guvernanților să se gândească la volumul mare de muncă pe care îl depun toți cei din sistemul medical, mai ales în cazul celor care sunt permanent la capul bolnavului. „Sunt o colegă de-a vostră, o infirmieră și cred că sunteți în asentimentul meu toți. Exact cum am mai spus și la greva din 2018, la București, că suntem o familie, suntem o mână, atât medicul, asistenta cât și infirmiera/brancardierul. Cred că 80% dintre noi v-ați pozitivat așa cum m-am pozitivat și eu. Poate că domnii guvernanți vor să vină să lucreze în locul nostru, să vadă cum este să intri cam de 10/15 ori la patul bolnavului să-l schimbi, să-i dai să mănânce, să-l schimbe că a transpirat, să-l ridice că a căzut, să-l plimbe cu targa mobil ș.a.m.d.. Ne-au mai și mințit că ne vor mări treptat salariul în 2021. (…) Dragilor guvernanți, așa cum v-am ales și v-am pus pe scaune, așa putem să vă dăm și jos, noi toți! Atât vă spun: veniți și lucrați în locul nostru… 5 minute, nu mai mult!‟, a spus infirmiera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here