GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Focșănenii au scos maximum dintr-un tur de campionat început cu ei ca vinovați fără vină!

0
171
  • CSM 2007 a încheiat anul, și turul campionatului, pe loc de play-off, fiind în obiectiv

Handbalul, sportul de echipă cel mai performant din Vrancea, a avut un an 2020 paradoxal. Formația CSM Focșani 2007, a început relativ bine partea a doua a campionatului Ligii Naționale, a exersat în premieră națională organizarea unui meci oficial în Sala Polivalentă fără spectatori din cauza pandemiei care punea stăpânire și pe România – era întâlnirea cu Steaua București din 12 martie, după care a intrat în așteptare. Ca și celelalte echipe de handbal seniori, ca întreg sportul românesc. A urmat lunga perioadă de antrenamente individuale care cum dintre sportivi a avut condiții să le facă și reluarea, la început cu timiditate, apoi mai aproape de condițiile normale, a antrenamentelor pentru noua ediție de campionat, cel în curs fiind înghețat. 2019-2020 a fost, din perspectiva handbalului masculin un campionat ratat: a rămas nefinalizat nefiind acordat titlul de campioană și s-a renunțat la retrogradare.

La momentul martie 2020, echipa Focșaniului se afla pe locul 9 cu perspective sigure de clasare în zona play-off-ului care era obiectivul de performanță. Cum ar fi fost doar pot fi făcute speculații. Cert este că rămânea același obiectiv pentru campionatul 2020-2021, al cărui început a tot fost amânat până a fost găsită formula turneelor, care avea să se dovedească păguboasă pentru mai multe grupări. Între acestea s-a aflat și CSM Focșani 2007 care, după un prim meci câștigat în al doilea turneu de la Sfântu Gheorghe, cel cu șase etape, a fost scoasă din competiție pentru următoarele cinci partide în care a fost declarată învinsă la masa verde cu 0-10.

Erau jocurile cu Dobrogea Sud, Potaissa Turda, Dunărea Călărași, CSM Vaslui și Minaur Baia Mare. Adică un pasiv de 15 puncte. Foarte probabil că focșănenii nu ar fi câștigat toate aceste întâlniri, dar în cel puțin două avea șanse foarte mari să termine cu câte 3 puncte la activ. A fost vinovată fără vină, ca și alte echipe, pentru că îmbolnăvirea jucătorilor din cauza coronavirusului nu a ținut de voința acestora ori a conducerii clubului sau a echipei! Aberanta decizie a Federației Române de Handbal de a pedepsi echipe a fost până la urmă înghițită de acestea care nu au avut instrumente de reacție deși, prin taxele pe care le plătesc și prin banii aduși de la televiziunile care transmit jocurile, contribuie consistent la veniturile Federației.

CSM 2007 a revenit spectaculos și a încheiat turul pe locul 8, în zona play-off!

Revenită în competiție în etapa a 10-a, echipa Focșaniului a avut un parcurs impresionant, cu 5 victorii și o înfrângere și a urcat pe locul 8! Focșănenii au scos maximum din ce puteau obține în condițiile în care s-au desfășurat lucrurile în actualul campionat. CSM Focșani 2007 a ajuns la un nivel de exprimare handbalistică foarte bun, grație continuității ca lot, bancă tehnică, stil de joc. Dar și celor câteva transferuri de calitate făcute, inclusiv în vara trecută.

Una dintre cele mai importante reușite ale formației de handbal seniori a Focșaniului a fost crearea unei stări de spirit, a unui public al său, care a umplut Sala Polivalentă la fiecare meci de acasă ori i-a însoțit în deplasări. Și care a fost mereu impresionant – în sensul bun – în manifestările de susținere a echipei. Cu un asemenea public alături, bagajul de puncte acumulate putea fi mai mare. Rămâne pentru perioada de după ieșirea din pandemie, când sălile vor fi dechise pentru sport!

          Deocamdată, echipa va relua pregătirea pentru retur, reunirea lotului urmînd să aibă loc astăzi, la Sala Polivalentă.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here