ULTIMA ORĂ! Informare meteo! Trei zile de ninsori, vânt şi polei, în Vrancea și în jumătatea de sud a ţării

0
8767

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare de ninsori, vânt puternic şi polei pentru jumătatea de sud a ţării, zonă care include și județul Vrancea. Informarea este valabilă până marţi şi anunţă strat de zăpadă consistent, precum şi rafale de 70 kilometri pe oră.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 09-01-2021 Intervalul : 09 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 06:00;
Zonele afectate : jumătatea de sud a țării;
Fenomene : precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; intensificări temporare ale vântului, polei;
Mesaj :

 

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 06:00
Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; intensificări temporare ale vântului, polei
Zone afectate: jumătatea de sud a țării

În intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20…30 l/mp.
Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.
Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 …70 km/h și va fi viscol.

Notă: Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here