ULTIMA ORĂ! Schimbări la conducerea unităților de învățământ din Vrancea; directori noi la Colegiul Cuza și LPS Focșani  

0
11800

În cursul zilei de astăzi, reprezentații Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au anunțat, printr-un comunicat de presă, că 93 de cadre didactice au primit aviz favorabil în vederea ocupării funcțiilor de director sau director adjunct vacantate începând cu data de 09.01.2021, însă nu au făcut publică, până la acest moment, o listă oficială. Conform surselor noastre, sunt unități de învățământ preuniversitar în fruntea cărora vor veni oameni noi. Spre exemplu, directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani, Petruț Mihai, a fost schimbat din funcție cu Sergiu Crăciun, profesor și antrenor la CSS Focșani, secția Adjud.

Schimbări au apărut și la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” Focșani, unde prof. Daniela Sîrghie a fost înlocuită din funcția de director cu Andreea Săndulescu, iar noul director adjunct al colegiului va fi Elena Vișinescu.

Conform surselor noastre, PNL-istii vor să o schimbe și pe directoarea de la Școala nr.5 ,,Anghel Saligny”, profesoara Florentina Olteanu, cu Mircea Lazăr, soțul Janinei Lazăr, directoarea adjuncta de la DSP Vrancea, activiști liberali de nădejde.

Contactat de reporterii noștri, purtătorul de cuvânt al ISJ Vrancea a spus că nu are mai multe detalii față de cele pe care le-am primit prin intermediul acestui comunicat de presă: ,,astăzi, 8 ianuarie 2021, în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, s-a acordat aviz favorabil pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct unui număr de 93 de cadre didactice. Detașarea în interesul învățământului pentru funcțiile de director și director adjunct s-a realizat cu respectarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, O.M.E.N. nr. 3969/30.05.2017 și a Procedurii Operaționale a ISJ Vrancea nr. 147 din 29.12.2020. Deciziile de detașare vor fi transmise în unitățile de învățământ în cursul zilei de astăzi”.

În contextul în care luni, 11 ianuarie a.c., reîncepe școala, se așteaptă ca ISJ Vrancea să publice lista cu directorii și directorii adjuncți care conduc 76 de unități de învățământ din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here