FOTO: Volei, junioare – Fetele Focșaniului se antrenează în așteptarea începerii campionatului!

0
121
  • Debutul competiției a fost programat inițial pentru luna noiembrie 2020, dar a fost amânat sine die

Campionatele de volei ale senioarelor au început spre finalul anului trecut, perioadă pentru care erau programate să înceapă și competițiile junioarelor, cadetelor și speranțelor. A rămas programul asupra căruia Federația nu a revenit cu vreo precizare, Însă este de așteptat să fie găsită formula prin care tinerele și foarte tinerele voleibaliste să fie aduse în competiții, așa cum s-a procedat cu senioarele. Optimist, părintele – foarte dedicat sportului – al unei junioare de la CSS Focșani îmi spunea zilele trecute că handbalistele junioare încep campionatul, ceea ce înseamnă că foarte curând așa se va întâmpla și cu voleibalistele. CSS Focșani are echipe la junioare, cadete și speranțe, într-un proces care are în vedere revitalizarea unui sport care a avut rezultate apreciabile, inclusiv prin promovarea unor junioare în loturile naționale ale României. 

Antrenorii acestora, profesorii Maria Rădulescu și Petrică Damian și-au scos fetele la antrenamente, pe iarbă mai întâi, încă din mai, în speranța că vor fi reluate campionatele 2019-2020. Nu s-a întâmplat ceea ce așteptau, însă cu intermitențe au continuat pregătirea pe care au intensificat-o în apropiarea perioadei anunțate pentru începerea campionatelor 2020-2021. Și o fac în continuare cu profesionalismul unor antrenori care știu că perioadele lungi de întrerupere în pregătire anulează luni multe de pregătire. Miercuri, 6 ianuarie, spre ora 12:00, junioarele de la CSS Focșani erau în plin antrenament în Sala Colegiului Tehnic Edmond Nicolau. Revenite după pauza de sărbători aveau ceva de recuperat, dar arătau poftă de joc și atenție la ceea ce la indicau antrenorii. Profesorul Marian Rădulescu mi-a spus că așteaptă cu încredere începerea competițiilor oficiale. ”Am făcut și câteva jocuri de pregătire, la Brașov, Brăila, mai putem face altele: ne punem la punct scheme de joc, ne armonizăm echipa, dar una este ca jucătoarele să știe că sunt amicale, alta este să joace în campionat, și să simtă că nu muncesc doar pentru a se antrena, ci pentru a intra în competiție. Și a-și verifica aptitudinile, calitățile în condiții de concurs, prin care pot crește ca să facă apoi pasul spre echipe de senioare. Acolo unde unele dintre ele au mai fost și vor fi în continuare pentru că sunt și în lotul senioarelor de la CSM Focșani 2007!”    

CSS Focșani face parte din grupa A a Campionatului junioarelor, alături de CSS Botoșani, CSS Bacău, LPS-CSS Piatra Neamț, CSS Unirea Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here