De la Asociația C.A.R.P. ”Milcov” Focșani, câteva gânduri pentru ANOTIMPURILE VIEȚII!

0
458

          Se știe că în calitatea mea de președinte al acestei asociații am fost de la primele începuturi și sunt un împătimit al activităților cultural-artistice și turistice. Drept dovadă stau o multitudine de activități organizate cu seniorii noștri. Am pus accent pe excursii organizate în țară, dar și în străinătate. 

          Am ales ca în relațiile mele cu publicul larg să-i ascult cu atenție pe oameni, uneori să le ghicesc gândurile pentru că aici ei vin cu problemele care-i frământă și noi de aceea purtăm numele de casă de ajutor reciproc tocmai ca să ne ajutăm unii pe alții și să trecem mai ușor peste grijile vieții. 

          Nu ne place să vorbim despre anul ”pandemic” 2020 , dar cui îi place? Așa i-a fost dat omenirii să-l trăiască acum fără să bănuie că urmările au fost și încă mai sunt triste pentru unii dintre oamenii noștri. Distanțarea fizică a accentuat distanțarea socială și noi avem nevoie de socializare. 

          După luni bune de speranță visam ca măcar la final de an 2020 să putem organiza, conform tradiției împământenite în asociație, o întâlnire față în față cu cele nouă cupluri de aur de seniori care au împlinit cei 50 de ani de căsnicie în 2020. Nu s-a putut și a fost trist! 

          Urmare a acestei situații, am trimis la casa lor o felicitare însoțită de un mic dar simbolic. Cuvintele de prețuire din partea Consiliului Director al asociației au picurat în sufletul acestora ”iubirea față de oameni și speranța într-un mâine mai bun”!Nu mică ne-a fost mirarea când aceștia ne-au dat telefon, ne-au mulțumit și au înțeles că cineva se gândește la ei chiar și în aceste vremuri de restriște.

          Pentru a întări speranța centenarilor în dragoste, a celor ce se vor înscrie  în anul 2021, ne gândim să înfrățim cele două generații 2020 si 2021, iar ziua de 

1 Octombrie, când este Ziua Internațională a vârstnicilor, să o sărbătorim împreună și să plecăm într-o excursie căreia să-i stabilim, din vreme, un program de relaxare și cunoaștere, o seară de cântec și dans, așa cum s-au bucurat ani de-a rândul și alte cupluri. 

           La viața membrilor noștri suntem foarte atenți. Chiar și în acestă situație am reușit să acordăm împrumuturi rambursabile, dar și ajutoare nerambursabile (în condițiile stabilite de Consiliul Director) , precum și alte facilități.Venim întotdeauna  în întâmpinarea problemelor membrilor noștri cotizanți! 

           Oameni buni! Fac apel la toți cei care ne pășesc pragul asociației în 2021 să citească afișele noastre de la avizier, să întrebe, să ceară lămuriri pentru că suntem în slujba oamenilor și pentru că suntem o asociație care se respectă. Bunăoară, anul acesta împlinim 68 de ani de existență. Știm cu toții că de-a lungul istoriei, în vremuri de restriște, casele de ajutor reciproc au rezistat eroic și aici oamenii s-au ajutat unii pe alții pentru a trece mai ușor peste vicisitudinile vieții. Cuplurile de aur ale anului 2021 au spus „DA” , atunci când asociația noastră avea doar 18 ani. Era la vârsta majoratului! 

            Să știți că vremea trece cu viteza fulgerului, ”tempus inexorabile fugit ” spune un vechi proverb latin! Da, trec repede anii când iubim! Descopăr mai tot timpul în oamenii de lângă mine lucruri extraordinare, citesc în ochii lor și bucuria și tristețea, iar echipa noastră, folosind cuvinte simple, vă sfătuiește și vă prezintă la timp tot ceea ce hotărâm pentru bunul mers al asociației. Fie ca anul 2021 să însemne un nou început!

           Cât de mulți prieteni aveți în familie sau la locul de muncă? Mulți, puțini, atât cât sunt, să cultivați această floare rară care se cheamă ”prietenia”! 

           Aici, la asociația C.A.R.P. ”Milcov” din Focșani, veți găsi farmecul unei prietenii sincere și dezinteresate, veți găsi oameni ieșiți la pensie din toate domeniile, unii mai tineri, alții mai în vârstă, oameni înțelepți și plini de speranță, talentați într-ale muzicii, literaturii și a celorlalte arte frumoase.

           Rămâne doar să putem împreună să socializăm, să ne organizăm și mai bine și să putem încânta ochii și sufletul cu expoziții și fapte bune, cu sfaturi competente.   

           Un an 2021 ne dorim rodnic și sănătos în care împrumuturile rambursabile să primeze, să vă putem oferi ajutoare nerambursabile pentru cei în nevoi, ochelari de vedere gratuit, reduceri la biletele de tratament, precum și alte ajutoare prevăzute în Statutul asociației noastre. 

Pentru înscrieri și împrumuturi vă așteptăm la sediul nostru din Focșani, Str. Bucegi nr.8 /84, colț cu Str. Plevnei . E de reținut și faptul că putem înscrie și salariați în limitele prevăzute de lege și hotărârile Consiliului Director, a celor ce veghează la bunul mers al asociației. 

Președintele Asociației C.A.R.P. „Milcov” Focșani, 

Sandu Ploscaru 

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here