Noi pași pentru alimentarea cu gaze naturale în localitățile din Vrancea

0
2701

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat ieri că a semnat „certificatul de urbanism necesar aducerii gazului românesc în localitățile din Vrancea”. „Urmare a cererii adresate Consiliului Județean Vrancea, de către Transgaz SA, am rezolvat în regim de urgență procedura de emitere a certificatului în cauză. Este vorba despre conducta de transport gaze naturale Ghergheasa – Focșani, proiect ce prevede inclusiv montarea sistemului cu fibră optică și alimentare cu energie electrică a stațiilor de protecție catodică. Tronsonul pe care va trece conducta de gaze cuprinde terenuri care sunt situate în intravilanul și extravilanul municipiului Focșani, orașului Odobești, respectiv comunelor Sihlea, Obrejița, Tâmboești, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști și Milcovul”, a precizat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma pe pagina sa de facebook.

Primăria Răcoasa a demarat procedurile pentru realizarea unui sistem de alimentare cu gaze a locuințelor din comună. În acest sens, anul trecut primarul Vladimir Păun a încheiat un contract de servicii de consultanță pentru elaborare cerere de finanțare pentru obiectivul de investiții „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Răcoasa“.

Și primarii comunelor Homocea și Ploscuțeni au anunțat la finele anului trecut că au depus în comun un proiect pentru introducerea rețelei de alimentare cu gaze naturale în cele două localități. Pentru a avea un punctaj cât mai bun, localitățile Ploscuțeni și Homocea au creat o asociere care are ca lider comuna Homocea, asociere care a depus spre finanțare proiectul „Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comunele Homocea și Ploscuțeni, județul Vrancea“. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) – Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Primarul Alexandru Zar a anunțat că depus pentru finanțare europeană proiectul „Înființare rețea gaze în Comuna Golești, județul Vrancea“. Acesta este al doilea proiect de acest tip depus spre finanțare de un UAT din Vrancea la Ministerul Fondurilor Europene, primul proiect de acest fel fiind depus spre finanțare de Primăria Vîrteșcoiu. Au mai depus proiecte de același fel și primăriile Biliești și Suraia.

Lucrările pentru realizarea sistemului de alimentare cu gaze naturale sunt avansate în mai multe localități din Vrancea. Deja în localitatea Străoane au fost demarate lucrările propriu zise de introducere a sistemului de alimentare cu gaze naturale. În faze avansate cu astfel de proiecte se mai află localitățile Vulturu, Fitionești și Milcovul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here