Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

După Focșani, vaccinarea se extinde la spitalele din Panciu, Dumbrăveni, Vidra și Adjud

„Începând cu data de 05.01.2021 vor deveni operaționale centrele de vaccinare din cadrul Spitalului orășenesc Panciu, Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni și Spitalului ”N.N. Săveanu” Vidra, iar din data de 06.01.2021 va deveni operațional  și centrul de vaccinare din incinta Spitalului Municipal Adjud.

La data de 05.01.2021 pe platformă sunt programate în vederea vaccinării un număr de 780 de cadre medicale și personal medical auxiliar din sectorul public și privat”, se arată într-o informare transmisă ieri de Prefectura Vrancea.

Aceeași sursă arată că „la nivelul județului Vrancea, campania de vaccinare împotriva virusului COVID-19 a fost începută în data de 04.01.2021 în două centre de vaccinare de pe raza Municipiului Focșani organizate în incinta Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon”Focșani si în incinta Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Popescu”. În prima zi de campanie au fost vaccinate 80 de cadre medicale în centrul din incinta Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon”  și 24 de cadre medicale  în cadrul centrului de vaccinare din incinta Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Ppopescu””.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Militar se arată că „la Centrul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 de la nivelul Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu” Focșani continuă vaccinarea. Alte 24 de cadre medicale programate s-au vaccinat marți. Datoria de a oferi servicii medicale sigure și dorința de a ne întoarce la viața dinaintea pandemiei COVID-19 le găsim în speranța oferită de acest vaccin.”

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID, afirmă că, în momentul de faţă, studiile arată că există un procent cuprins între 30% şi 35% de persoane care ezită sau doresc să amâne vaccinarea anti-COVID, subliniind că este nevoie, în acest context, de continuarea campaniei de comunicare şi informare. Potrivit acestuia, personalul medical care nu doreşte deocamdată să se imunizeze cu siguranţă „are nişte motive” pentru acest lucru.

Etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, ar putea începe din luna aprilie, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Referitor la modalitatea de programare, Valeriu Gheorghiţă a precizat că platforma naţională este în acest moment disponibilă pentru lucrătorii din sistemul medical şi social prin intermediul angajatorului, persoană juridică. De asemenea, a adăugat el, pentru persoanele sau unităţile medicale, cabinetele medicale individuale care nu au semnătură electronică, programarea se poate face prin intermediul serviciului de call center, care este disponibil şi funcţional în toate judeţele şi este asigurat cu personal din reţeaua MApN şi, respectiv, din STS cel puţin pentru prima etapă.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Alexandru Popescu” Focșani – plt.maj. Galiță Adrian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?