Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

VIDEO și GALERIE FOTO: Vaccinarea anti-COVID, în plină desfășurare la Spitalul Județean și la Spitalul Militar Focșani. Află cum și când te poți înscrie pentru vaccinare

„Faza I de vaccinare anti-COVID-19 pentru personalul medical din unitățile sanitare ale Ministerului Apărării Naționale a debutat miercuri, 30 decembrie 2020, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, 31 decembrie 2020, la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov și Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, și, din 4 ianuarie, la celelalte spitale militare din țară. Centrele de vaccinare sunt organizate în incinta spitalelor militare de urgență și vor funcționa zilnic, între orele 8.00 și 20.00, conform planificării în sistemul electronic. Vaccinarea personalului medical este un act de responsabilitate care asigură protejarea acestuia și menținerea capacității de a continua acordarea asistenței medicale, în condiții de siguranță, tuturor pacienților. În perioada următoare, dozele de vaccin solicitate vor fi livrate de la Centrul național de stocare a vaccinului COVID-19 și de la centrele regionale de depozitare către centrele de vaccinare din județele arondate”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al MapN.

Conform unei informări de presă transmisă de Prefectura Vrancea, luni „au sosit primele doze de vaccin anti-COVID-19 în județul Vrancea ce au fost distribuite la Spitalul Județean de Urgență ” Sf. Pantelimon” și Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Alexandru Popescu””. Este vorba despre 975 de doze de vaccin.

„Următoarea tranşă va fi solicitată după o analiză riguroasă a programărilor efectuate pe fiecare centru de vaccinare. În principiu va fi efectuată înainte de epuizarea acestui stoc de vaccin, pentru că trebuie să existe o continuitate a actului de vaccinare. În funcţie de solicitările şi dorinţa cadrelor medicale de a se vaccina, vom solicita atâtea doze câte vor fi necesare”, a precizat, pentru AGERPRES, Janina Lazăr, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Aceasta a afirmat că, până în prezent, la nivelul judeţului Vrancea şi-au exprimat acordul pentru vaccinarea împotriva COVID-19 un număr de 975 cadre medicale aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus, dar lista este în continuare deschisă.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Focșani, se arată că „Centrul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 de la nivelul Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu” Focșani a devenit operațional începând de astăzi 04.01.2021. Astfel, prima persoană care s-a vaccinat în Etapa nr. 1 a fost Dr. Ticu Dorinel din cadrul Compartimetului primire urgențe. În prima zi s‐au vaccinat 24 de cadre medicale programate, vaccinarea continuând zilnic. Ne vaccinăm pentru că vrem să acordăm servicii medicale în siguranță pacienților și pentru a reveni cât mai curând la o viață normală.”

Precizări privind înscrierea pe platforma de vaccinare

Înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populație. Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcțiilor de sănătate publică (DSP), operaționalizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), prin medicii de familie, precum și prin personalul din direcțiile de asistență socială ale consiliilor locale.

Facem precizarea că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalitățile corespunzătoare categoriei din care face parte, după cum urmează:

pentru etapa 1 – Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat – înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătății și social – sistem public și privat;

ii. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu dețin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

pentru etapa 2 – Populația cu grad ridicat de risc și Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale – înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;

ii.Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);

iii. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

iv. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;

v. Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;

vi. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

vii. Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

pentru etapa 3 – Populația generală – înscrierile se pot realiza astfel:

i. Prin intermediul angajatorului;

ii. Individual, direct pe platforma informatică;

iii. Prin apelarea call centerelor;

iv. Prin intermediul medicului de familie;

v. Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentați în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Suport

CallCenter DSP București – 021.795.00.54, 021.9462

CallCenter DSP Constanța – 0241.836.313

CallCenter DSP Ilfov – 021.414.44.22

CallCenter DSP Național – 021.414.44.XX (în funcție de județ – XX reprezintă codul de județ)

ex. DSP Timiș – 021.414.44.56, DSP Argeș – 021.414.44.48

De asemenea, alte informații utile pot fi accesate la secțiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare. Reamintim că, în acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I – care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19

Centre de vaccinare în Vrancea

La nivelul județului Vrancea au fost stabilite 12 centre de vaccinare care sunt în curs de amenajare și autorizare:

Dispensarul Zona Sud Focșani

Cercul militar Focșani (Casa Armatei)

Corp administrativ Liceul nr.4 Focșani (fosta cantină)

Sala sport Școala nr.9 Focșani

Sala de sport a orașului Adjud

Centrul de cronici Panciu

Sala de sport a orașului Odobești

Spitalul N. N. Saveanu Vidra

Cămin cultural Tâmboiești

Sala de sport a comunei Dumitrești

Sala sport Școala Râmniceni

Sala de sport Școala Gimnazială Suraia.

Sursa foto: Facebook/Spitalul Militar de Urgență ” Dr. Alexandru Popescu” Focșani – plt.maj. Galiță Adrian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?