Drumuri de interes local, modernizate la Vulturu

0
201

Primăria Vulturu a scos la licitație, în ultima zi a anului trecut, serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri de interes local în Comuna Vulturu, Județul Vrancea” .

Este vorba de reabilitarea și asfaltarea a peste 15 kilometri de drumuri comunale din satele Hîngulești, Vulturu și Boțîrlău. Finanțarea este asigurată prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 14,5 milioane de lei, plus TVA.

Primarul comunei Vulturu Nicușor Păcuraru a anunțat că recent au fost finalizate lucrările de asfaltare a 5,5 kilometri de drumuri locale reprezentând etapa a III-a, a proiectului ,,Modernizare drumuri de interes local, Comuna Vulturu”. ,,Am finalizat lucrările de asfaltare la cei 5,5 km drumuri reprezentând etapa a III-a, a proiectului ,,Modernizare drumuri de interes local, Comuna Vulturu”. Urmează ca și stratul de uzură de pe drumurile din satul Boțârlău să fie finalizate într-un timp cât mai scurt”, a precizat primarul Nicușor Păcuraru.

Edilul a ținut să reamintească faptul că mai are în derulare și proiectul de investiții „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Vulturu“, proiect ce are o valoare de 4,4 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, (PNDL), etapa a II-a. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltați 7 kilometri de drumuri locale, în satele Boțîrlău, Vulturu, Hîngulești și Maluri. Lucrările constau în balastare, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și asfaltarea acestor drumuri.

Vă reamintim că autoritățile locale din Vulturu continuă lucrările și la proiectul „Înființare sistem de canalizare în satele Vulturu, Hîngulești și Maluri“. Lucrările sunt realizate de societatea Omni Construct Logistic SRL. Valoarea de adjudecare a investiției este de peste 12 milioane de lei. În cadrul acestui proiect va fi realizată o rețea de colectare ape uzate realizată pe o lungime totală de 16.437.69 ml (Vulturu: 6948.5 ml, Hângulești: 5977.0 ml și Maluri: 3512.19 ml) din țeavă tip PVC MS cu dimensiunea nominală DN250-400 mm. Vor fi amplasate 370 cămine de vizitare (Vulturu: 164 buc, Hângulești: 123 buc, și Maluri: 83 buc), dar și 34 cămine de spălare (Vulturu: 18 buc, Hângulești: 10 buc, și Maluri: 6 buc). Proiectul mai prevede amplasarea a 908 cămine de racord (Vulturu: 330 buc, Hângulești: 378 buc, și Maluri: 200 buc), dar și amplasarea a 7 stații de pompare ape uzate (Vulturu: 3 buc, Hângulești: 1 buc, și Maluri: 3 buc). Tot în cadrul acestui proiect vor mai fi realizate: o conductă de transfer Vulturu- Hângulești pe o lungime totală de 1369.93 ml din țeavă tip PN10, SDR 17, cu dimensiunea nominală de 250 mm; o conductă de transfer Maluri-Hîngulești pe o lungime totală de 2590.82 ml din țeavă tip PN10, SDR 17 cu dimensiunea nominală de 125 mm; conducte de refulare în Vulturu pe o lungime totală de 781.19 ml.

Sursa foto: Facebook/Primaria Vulturu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here