Senat/Rotaru: Majorarea graduală a alocaţiilor, invenţie marca PNL – în totală lipsă de concordanţă cu grija faţă de copii

0
52

Senatorul PSD Ion Rotaru a criticat, miercuri, în plen, măsura de majorare graduală a alocaţiilor pentru copii, pe care a calificat-o drept o „invenţie” a partidului de guvernământ, „în totală lipsă de concordanţă” cu grija faţă de cei mici. „Majorarea graduală, această invenţie marca PNL, marca nu ştiu cine, este o poveste frumoasă, dar nu ţine de realitate, pentru că nevoile copiilor nu sunt graduale, nevoile copiilor sunt stringente şi imediate şi cu atât mai mult dacă ne referim la copiii cu dizabilităţi. Eu cred că această dublă măsură pe care o aplică PNL şi Guvernul actual este în totală lipsă de concordanţă cu grija faţă de copii, cred că astăzi când discutăm de această ordonanţă care vine, nu numai că nu creşte alocaţiile, taie din alocaţii, pentru că alocaţiile trebuiau să fie dublate”, a susţinut Rotaru, în cadrul dezbaterilor asupra Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, ca urmare a cererii de reexaminare formulate de preşedintele Klaus Iohannis.

Rotaru a adăugat că Guvernul nu explică cu claritate modul în care va fi mărită în continuare alocaţia copiilor, după ce aceasta s-a majorat cu 20%.

„Dacă s-au majorat (n.r. alocaţiile) cu 20%, s-a pierdut 80%. Nu ne spune foarte clar Guvernul şi cine a făcut acest amendament când se va aplica procentul celălalt şi în ce măsură se va aplica. Cred că a venit timpul ca aceste măsuri aberante, pe care le ia Guvernul PNL, să înceteze. Guvernul PNL să dea dovadă de înţelepciune, de responsabilitate, să nu mai fure, să nu mai mintă, să nu mai facă achiziţii dubioase şi să direcţioneze banii către investiţii, pentru salvarea economiei, pentru sănătate şi educaţie şi, nu în ultimul rând, pentru plata alocaţiilor pentru copii, pentru dublarea acestora”, a conchis senatorul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here