VIDEO: CORPUS CHRISTI: acum la Happy Cinema

0
16

*Un film de JAN KOMASA

Inspirat din fapte reale, ”Corpus Christi” urmărește fascinanta transformare a unui tânăr care vrea să devină preot în ciuda cazierului său și preia accidental o parohie, pretinzând că este trimisul Bisericii.Un film nominalizat la Oscar.

          Corpus Christi spune povestea lui Daniel, un tânăr de 20 de ani care are o revelație spirituală în timpul petrecut într-un centru pentru delincvenți juvenili. El își dorește să devină preot dar acest lucru este imposibil, dat fiind cazierul pe care îl are. Când este trimis să lucreze la atelierul unui tâmplar dintr-un orășel, la sosire se îmbracă într-o sutană preoțească și, printr-un accident, preia parohia locală. Sosirea tânărului și carismaticului preot dă comunității locale șansa de a începe procesul de vindecare în urma unei tragedii recente.

Drama intensă și imprevizibilă a câștigat două premii la Veneția, a înregistrat peste 1,5 milioane de spectatori în cinematografele din Polonia și a primit 10 premii la Polish Film Awards, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor în rol principal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here