Continuă proiectul de digitalizare a activității Consiliului Județean

0
109

Vego Concept Engineering SRL va realiza sistemul informatic integrat  în cadrul proiectului „Inovare și performanță în administrația publică a Consiliului Județean Vrancea”. Societatea a câștigat licitația publică, valoarea de adjudecare fiind de peste un milion de lei, plus TVA. „Sistemul integrat va avea că principiu de bază utilizarea de seturi de date comune, prin înregistrarea „o singură dată” a informațiilor. Sistemul informatic integrat va gestiona în mod unic baza de informații a Unității Administrativ Teritoriale Județul Vrancea: localități, adrese, persoane. Setările sistemului vor fi menținute centralizat, astfel încât orice setare care afectează mai multe componente să fie facută o singură dată. Soluția va prezența componente front-office și back-office, iar componentele front-office vor expune o interfață unitară din punct de vedere vizual și al ergonomiei în interacțiunea cu cetățenii. Sistemul informatic pentru digitalizarea proceselor de administrare a documentelor, de comunicare și procesare electronică a informației la nivelul Consiliului Județean Vrancea va contribui la simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni și în relația cu alte instituții, având impact și în eficientizarea activității interne a instituției“, se arată în prezentarea pe scurt a investiției aflată pe SEAP.

Administrația județeană a obținut finanțare pentru implementarea proiectului „Inovare și Performanță în Administrația Publică a Consiliului Judetean Vrancea”, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1- CP13/2019– Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate, Axa prioritară – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea- Introducerea de sisteme și standade comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității și a performanței serviciilor publice din cadrul Consiliul Județean Vrancea, ca urmare a implementării de strategii pe termen lung și a aplicării de măsuri de reducere a birocrației și simplificare a procedurilor pentru cetățenii județului Vrancea. Rezultatele așteptate sunt: Strategia de Dezvoltare economico-socială a județului Vrancea pentru perioada 2021-2027 elaborata; 100 de persoane formate profesional; Strategia de Comunicare Publică la nivelul județului Vrancea elaborata; Sistem informatic pentru digitizarea proceselor de administrare a documentelor, de comunicare si procesare electronică a informației la nivelul Consiliului Județean Vrancea; Arhiva electronică obținută.

Valoarea totală a proiectului este de 3.949.107,27 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă: 3.870.125,12 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 3.356.741,18 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 513.383,94 lei), iar cofinanțarea beneficiarului în valoare de 78.982,15 lei. Data de începere a proiectului este 16.06.2020, iar perioada de implementare este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here