Ajutoare de peste 550.000 de lei, oferite de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

0
438
Grija Bisericii pentru cei aflați în nevoie nu încetează niciodată. Cu atât mai mult acum, în preajma marelui praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
De aceea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, Sectorul Social-filantropic și misionar al Eparhiei Buzăului și Vrancei, împreună cu cele șapte protoierii din ambele județe, va oferi daruri de Crăciun copiilor din toate parohiile, în valoare de 400.000 lei. Cele 20.000 de pachete, pregătite în acest scop de către Centrul Eparhial și preoții de la parohii, vor fi distribuite în biserici, vineri, 25 decembrie 2020, în ziua de prăznuire a Nașterii după trup a Fiului lui Dumnezeu, cel mai prețios Dar făcut oamenilor de către Părintele nostru ceresc.
Totodată, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Eparhie, a pregătit 850 de pachete, în valoare totală de 36.700 de lei, care conțin alimente neperisabile, necesare pentru pregătirea mesei de Crăciun. Cu ajutorul voluntarilor Asociației, acestea au fost distribuite familiilor nevoiașe identificate de preoți.
O altă componentă a activității sociale a Centrul Eparhial din Buzău o constituie bursele acordate copiilor care provin din familii numeroase, cu posibilități materiale reduse. În cadrul acestui proiect, au fost integrați 120 de copii, fiecare primind un sprijin financiar de 300 de lei, valoarea totală a burselor sociale ridicându-se la suma de 36.000 de lei. Pe lângă aceștia, alte 379 de familii defavorizate au beneficiat de ajutoare financiare, în valoare totală de 45.200 de lei.
Un proiect important al Eparhiei Buzăului și Vrancei, demarat la începutul pandemiei, a constat în achiziționarea de materiale de construcție, în vederea finalizării lucrărilor de ridicare, amenajare și dotare a casei unei familii cu nouă copii din satul Nenciu, comuna Vernești, județul Buzău. Suma totală destinată acestei acțiuni a fost de 54.394 de lei.
Pentru toate acestea, se cuvine să-I mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să ne îndeplinim îndatoririle creștinești față de semenii noștri aflați în lipsuri, în pofida faptului că anul 2020 a fost unul dificil, din pricina crizei sanitare fără precedent la nivel global, cu efecte simțitoare în plan economic. Ne exprimăm speranța că Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat pentru noi și a noastră mântuire, ne va da puterea de a trece cu bine peste această grea încercare și ne va învrednici să împletim, în continuare, rugăciunea cu filantropia.
Pr. Ionuț-Cristian Vuță,
Consilier eparhial, Sectorul Social-filantropic și misionar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here