Rectificare bugetară în ultima ședință a Consiliului Județean Vrancea din acest an

0
242

Consiliul Județean Vrancea s-a întrunit miercuri, 23 decembrie, în ședință extraordinară, în sistem online, pentru a dezbate cele cinci proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi. ”Având în vedere că prin Hotărârea de Guvern nr. 1100/18.12.2020 s-au alocat bani pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, precum și pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului pentru luna noiembrie 2020, suma care trebuie să fie inclusă în bugetul județului repartizată și cheltuită până la încheierea anului bugetar, prin care mai sunt 5 zile lucrătoare constituie așadar o situație de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor județului, motiv pentru care am convocat de îndată Consiliul Județean Vrancea în ședință extraordinară”, a precizat președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Toate proiectele au fost adoptate cu unanimitate de voturi de către cei 30 de consilieri județeni prezenți la ședință, și anume:

– ”Aprobarea rectificării bugetului propriu al Judeţului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ – Teritoriale Judetul Vrancea, pe anul 2020”

– ”Actualizarea indicatorilor tehnico – economici, după elaborarea documentației tehnico -economice la faza de Proiect tehnic de execuție, pentru obiectivul de investiție „Consolidare și restaurare Secția de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci cod LMI VN-II-m-B-06430”, situat în municipiul Focșani, B-dul Gării nr. 1, județul Vrancea”

– „Aprobarea valorii majorate a proiectului „Consolidare și restaurare Secția de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci cod LMI VN-II-m-B-06430”, municipiul Focșani, B-dul Gării nr. 1, județul Vrancea și a cheltuielilor legate de proiect”

– „Aprobarea redevenței anuale in cuantum de 2.837.082,37 lei pentru contractul de delegare a gestiunii serviciului de operare si management al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Haret și a Stațiilor de transfer aferent Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”

– „Transformarea unui post din statul de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vrancea”

Marian Oprișan: S-au spus foarte multe minciuni la adresa proiectului Vrancea Curată

Vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a declarat că aparatul tehnic și de specialitate al CJ Vrancea trebuie să acorde o atenție deosebită proiectelor cu fonduri europene derulate de Consiliul Județean Vrancea. Oprișan a precizat că proiectul privind consolidarea și restaurarea Secției de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci este foarte important și „vizează reabilitarea unei clădiri monument istoric aflate în patrimoniul Consiliului Județean pe care am reușit să-l finanțăm cu fonduri europene”. „Atrag atenția Direcției Tehnice, domnului director Romeo Iordache și tuturor factorilor din aparatul tehnic și de specialitate în ceea ce privește derularea tuturor contractelor cu fonduri europene ale Consiliului Județean Vrancea care însumează niște sute de milioane de euro“, a afirmat Marian Oprișan.

Referitor la proiectul cunoscut sub numele de „Vrancea curată”, vicepreședintele Marian Oprișan a precizat că este foarte important ca acest să fie finalizat și vrâncenii să beneficieze de acesta. „S-a vorbit mult pe margina acestui proiect de 43 de milioane de euro. E bine că am ajuns în acest punct, pentru că s-au spus foarte multe minciuni la adresa acestui proiect. Nu intru în detalii acum, să vedem de ce s-a întârziat, care sunt vinovații și cum sunt. Sunt cauze obiective și cauze subiective. Dar important este că s-a ajuns la final, că definitivăm acest proiect în așa fel încât județul Vrancea să se bucure de acest proiect important de 43 de milioane de euro pe care l-am derulat în Vrancea – Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea“, a spus Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here