Handbal, Liga Națională – Meci pentru o nouă victorie focșăneană!

0
203

           Intrat într-o relativă normalitate, dar tot sub rigorile Protocoalelor medicale în materie de sport, campionatul Ligii Naționale de handbal masculin a ajuns la etapa a 12-a. 14 dintre cele 16 competitoare din Ligă vor juca astăzi în Capitală, în sălile Giulești și Polivalentă. Vor sta în această rundă din cauza Covid -19, Dunărea Călărași, cea lovită de carcalac și, deci pierzătoare, și Dinamo București, beneficiară a prevederii din regulament care încriminează echipa cu ghinion!

          În Sala Polivalentă, de la ora 15:40, focșănenii vor juca în compania CSM Bacău. Ambele formații au suferit din plin din cauză că au avut jucători infectați: CSM 2007 a pierdut cinci meciuri la masa verde, și au acumulat 12 puncte din cele șase meciuri disputate pe teren, în timp ce băcăuanii au fost declarați învinși fără joc în patru etape. Au trei puncte și sunt în postura de a se bate – celor puțin așa cum arată acum clasamentul, pentru a evita retrogradarea directă. În etapa trecută, CSM Bacău a fost întrecută de o formație cu pretenții în actuala ediție de campionat, CS HC Buzău, dar după o primă repriză egală ceea ce arată că jucătorii pregătiți de fostul cuplu de antrenori ai Focșaniului – Sandu Iacob și Alexandru Acsinte are potențial și că poate pune probleme oricărui adversar. Așa cum va încerca să facă și în meciul de astăzi.

          CSM 2007, care are de recuperat prin muncă grea ceea ce i-a fost luat pe nedrept, a avut o prestație excepțională în runda a 11-a, când a administrat o severă corecție uneia dintre cele mai bune chipe din țară, Politehnica Timișoara. A fost o victorie a valorii superioare – cel puțin la ora întâlnirii – a dorinței de a câștiga, a bucuriei de a juca handbal! Focșănenii, care erau obișnuiți să aibă o susținere directă excepțională din partea fanilor, în Polivalenta focșăneană sau în deplasare, au învățat să se descurce și fără un asemenea suport! Au avut prestații foarte bune și Dinamo, cu Suceava și cu Timișoara și pot juca și astăzi la cel mai bun nivel al lor. Au coeziune de grup, au valoare individuală iar astăzi vor avea o montivație în plus: să arate că sunt cea mai bună echipă din Moldova. Cu meci câștigat în fața Bacăului, handbaliștii seniori ai Focșaniului pot face încă un pas spre zona de mijloc a clasamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here