GALERIE FOTO: „Îndrăznește să crezi”, proiect al Centrului de Tineret Focșani

0
70

În perioada 20 septembrie – 30 noiembrie 2020 s-a desfășurat proiectul online de tineret ”Îndrăznește să crezi”, organizat de Centrul de tineret Focșani în parteneriat cu Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea.

În cadrul acestui proiect, au participat aproape 100 de tineri de la CN Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, CT „Edmond Nicolau” Focșani, CT ”Ion Mincu” Focșani și de la Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani.

Scopul proiectului a fost de consiliere și orientare în carieră, de informare cu privire la oportunitățile de învățare și de muncă pe care le oferă legislația românească în vigoare, și conștientizarea tinerilor cu privire la cerințele pieței muncii. Astfel va fi asiguratã tranziţia conștientă și coerentã de la sistemul educaţional cãtre piaţa forţei de muncã.

În mijlocul tinerilor s-a aflat, de fiecare dată, doamna Elena Diana Gogu de la AJOFM Vrancea-Compartimentul Medierea Muncii, Consiliere, Orientare și Formare Profesională. Activitățile proiectului au fost interactive, pentru ca participanții la proiect să-şi construiască drumul în viață prin intermediul propriei înţelegeri, deoarece nimeni nu poate face acest lucru în locul lor. Ei au fost doar ghidați în carieră, astfel încât în viitor să poată face alegeri educaționale, de formare și ocupaționale, și să-și administreze singuri cariera. Construcţia personală este favorizată de interacţiunea cu cei care la rândul lor învaţă, cu tinerii, reciprocitatea, interactivitatea fiind stimulente ale învăţării.

Mulțumim elevilor participanți, coordonatorilor și profesorilor pentru participarea și implicarea în proiectul de tineret „Îndrăznește să crezi ”, precum si partenerului nostru, Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vrancea.

Comunicat de presă, DJST Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here