Mărturia unui vrâncean care a vrut să-și facă un test Covid: Doamna de la DSP m-a îndrumat spre o clinică privată

0
4262

Vă trimit acest e-mail uimit de indiferența și ignoranța autorităților în domeniul sanitar cât și de incompetența unor persoane puse în funcții cheie și care nu au niciun pic de experiență. Povestea începe cu niște secreții nazale, vineri seară. Sâmbăta și duminică au continuat să curgă. La început, am crezut că este vorba despre o banală răceală, având în vedere faptul că alte simptome nu manifestam. Duminică după amiază, ce surpriză: dintr-o dată gustul și mirosul au dispărut, simptom clar de Covid 19. Norocul meu zic, am un prieten medic pe care îl sun și vine să îmi facă un test rapid.

Bun. Vine omul, se echipează ca pentru spațiul cosmic, îmi face testul rapid, care iese pozitiv. „Clar, trebuie să suni la 112, să anunți și să suni și la DSP”. De aici, începe epopeea! 112, anunț despre ce este vorba, îmi fac legătura la ambulanță. Doamna de acolo mă întreabă dacă îmi este rău. Îi zic că nu, dar că așa mi s-a zis, să sun să anunț cazul. Nuuuuu, sunați la DSP.

Sun la DSP. Îmi răspunde o doamnă, nu i-am reținut numele, care mă anunță că testele rapide nu sunt recunoscute și că trebuie să fac un test real-time pcr. Ok, zic eu naiv, puteți trimite pe cineva acasă? Numai că nu a pufnit în râs doamna de la telefon! „Domnule, noi nu avem echipe care să se deplaseze la domiciliul pacientului, dar vă pot îndruma către o clinică privată unde să faceți testul!” Poftim?! Eu, indignat! Doamnă, eu plătesc o mulțime de bani pe luna la CASS, iar dumneavoastră mă trimiteți în privat? „Păi, puteți face testul și la noi, gratis, dar veniți cu trimitere de la medicul de familie!” Alooo, doamna, eu sunt pozitiv, dumneavoastră sunteți conștientă că mă puneți să merg tot orașul pentru o trimitere și apoi să vin la dumneavoastră să fac testul? Răspunsul a fost awc: acesta este protocolul!

Și ne mai mirăm de ce creste numărul de cazuri! Povestea nu s-a terminat! Încăpățânat fiind, m-am dus la urgență la spitalul de boli infecțioase! Aici, noroc. Am dat peste un colectiv foarte amabil care mi-a făcut testul și care mi-a zis că voi primi rezultatul în 48 de ore, prin DSP Vrancea. Surpriză! Sun azi la DSP, am nevoie de rezultat pentru la serviciu, pentru soție, pentru mai multe chestii. DSP: ați făcut testul la noi? Nu, la spital ! Aaa, păi de acolo aflați rezultatul! Între timp am aflat că testul nu este gata!

Oricum, plăcută experiență! Foarte competenți cei care sunt puși în posturi cheie și care habar nu au de protocoalele care trebuie respectate! Respect pentru colectivul de la Secția de boli infecțioase de la spital!

Dan Avram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here