Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798
Ediția: Miercuri 22 ianuarie 2025 Nr. 6798

VIDEO: Testarea în masă, soluția propusă de PSD Vrancea pentru redeschiderea școlilor. „Locul profesorilor este la catedră, al elevilor în bănci și al românilor la serviciu”

Profesorul Aurel Șelaru, candidat la Camera Deputaților din partea PSD Vrancea, a cerut din nou redeschiderea școlilor, susținând că aceasta este cea mai mare dorință a părinților, care i-au transmis mii de mesaje în acest sens. Acesta le propune guvernanților liberali o soluție social democrată și anume testarea în masă pentru redeschiderea în siguranță a școlilor. „De la ultima conferință de presă am primit sute, mii de mesaje în care părinții spun că nu au acces la internet, nu au telefoane, nu au calculatoare, nu au laptopuri. Mulți m-au întrebat care este soluția pe care o propunem noi. Soluția propusă de noi este testare în masă și copiii la școală, profesorii la școală și părinții la locurile lor de muncă de unde pot asigura traiul acestor copii. V-ați întrebat vreodată, guvernanți iresponsabili, de soarta acestor copii? Nu. Nu v-ați interesat și nici nu v-ați gândit, nu ați analizat, nu ați făcut studii…

Mă gândesc cu teamă la ce se poate întâmpla, Doamne ferește, dacă acești copii rămân singuri acasă să facă ore on-line. Sunt mii de pericole care îi pot pândi. Pot da drumul la gaze, poate sări în aer apartamentul respectiv, pot da drumul la apă, pot băga diverse obiecte în priză, se poate întâmpla orice. Un copil nesupravegheat este în pericol. Cine răspunde de soarta acestor copii? Locul copiilor este la școală, locul profesorilor este la școală, locul părinților este la locul lor de muncă. Redeschideți școlile pentru ca acești copii să vină la școală“, a afirmat Aurel Șelaru.

Candidatul PSD Vrancea la Camera Deputaților a declarat că școlile trebuie redeschise în regim de urgență pentru ca elevii din Vrancea să poată beneficia de condiții optime de educație. ,,Avem 15.100 de copii în învățământul primar, care stau acasă. Avem 11.700 de elevi de gimnaziu care stau acasă, care se chinuie așa cum pot și vorbesc aici de cei din mediul rural, care se chinuie pentru a învăța online. Avem 10.600 de elevi de liceu care stau acasă, avem 1.200 de elevi din învățământul profesional care stau acasă. Și mai avem 3.250 de cadre didactice care stau acasă. Guvernanților, v-ați gândit vreodată la impactul pe care îl are această decizie asupra copiilor, asupra părinților, asupra profesorilor? Vă interesează pe voi de România, voi care nu mai aveți treabă cu România? Nu este o soluție învățământul online. Soluția este ca acești copii să meargă la școală, sunt așteptați de dascălii lor”, a mai afirmat profesorul Aurel Șelaru.


Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?