Ședință, astăzi, pentru alegerea viceprimarilor municipiului Focșani

0
416

Consilierii locali focșnăneni vor discuta, astăzi, alegerea viceprimarilor municipiului pentru următorii patru ani. Proiectul de hotărâre a fost propus de primarul Cristi Misăilă deși niciun partid nu are majoritate în Consiliul Local. Consilierii PSD sau PNL au nevoie de votul celor două consiliere USR-PLUS pentru a deține majoritatea. Totuși, până acum, USR a votat majoritatea proiectelor alături de PNL și a anunțat deja că vrea să obțină un viceprimar, funcție pentru care o propune pe Corina Atanasiu. Pe de altă parte, cei de la USR au anunțat la începutul acestui mandat că nu au ajuns la o înțelegere cu PNL și nu doresc să fie votați viceprimarii decât după alegerile parlamentare. Municipiul Focșani poate avea doi viceprimari, care trebuie să obțină voturile de la majoritatea consilierilor locali. De asemenea, proiectul de hotărâre prevede ca, tot prin vot, să fie desemnat viceprimarul care va exercita primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului.

„Viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Exercitarea votului se face pe bază de buletine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local. În situația în care se aleg doi viceprimari, sunt declarați aleși candidații care au obținut votul majorității absolute. În această situație, consiliul local desemnează, prin hotărâre, care din cei doi viceprimari exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

Tot în ședința de astăzi, consilierii PNL au revenit cu proiectul de hotărâre referitor la numirea unui nou mandatar la Administrația Piețelor din Focșani. La ședința anterioară, acest proiect nu a întrunit majoritatea voturilor. Propunerea liberalilor era Mihaela Baclov, consilier local PNL la Primăria Mărășești și fost candidat la Primăria orașului. De asemenea, vor fi reluate voturile pentru desemnarea membrilor consiliilor de administrație la Școala „Duiliu Zamfirescu”, grădinițele cu program prelungit 16, 17 și 18, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, numirea a doi consilieri și a unui reprezentant al comunității ca membri în Comitetul Director al CSM Focșani, dar și completarea unui proiect de hotărâre care viza aprobarea închirierii prin licitație publică a șapte spații comerciale situate în „Perimetrul Istoric Piața Unirii și Grădina Publică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here