Diego Maradona, simbol al fotbalului şi al tuturor exceselor, a murit în urma unui stop cardiac

0
119

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă ieri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla, potrivit EFE. Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu după moartea lui Maradona.

Diego Maradona, geniu al balonului rotund, a plătit scump gloria sa, scufundându-se în droguri şi alcool, însă acest simbol al fotbalului, egalul unui zeu în Argentina, a ştiut întotdeauna să revină, scrie AFP. În ciuda exceselor sale de tot felul, Diego Armando Maradona, născut la Buenos Aires şi care împlinise recent 60 de ani, va rămâne pentru totdeauna „el diez”, numărul zece, capabil să marcheze cele mai frumoase goluri din istorie, precum regele Pele, până la urmă singurul său rival.

Înger sau demon? Polemica nu a încetat niciodată. „Rebel. Erou. Escroc. Zeu”: în documentarul său consacrat lui Maradona, prezentat în afara competiţiei la festivalul de la Cannes în mai 2019, britanicul Asif Kapadia povesteşte anii tumultuoşi ai argentinianului la Napoli, care i-au adus cele mai mari bucurii şi au sfârşit prin a-l măcina. Provenit din cartierele sărace din Buenos Aires, „El Pibe de oro” („băiatul de aur”) a nimerit în copilărie în cazanul stadionului La Bombonera, al echipei Boca Juniors. Dribleur fără pereche, Maradona va rămâne simbolul şi căpitanul necontestat al echipei Argentinei, în tricoul căreia timp de 17 ani (1977-1994) a marcat 50 de goluri în 115 meciuri, oferind ţării sale a doua Cupă Mondială din istorie, în 1986.

Articolul integral pe – https://bit.ly/3q0seMj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here