26 de percheziții în domeniul silvic, în 7 localități din Vrancea

0
2270

26 DE PERCHEZIȚII ÎN DOMENIUL SILVIC

Miercuri dimineață, polițiștii din Vrancea au efectuat 26 de percheziții domiciliare, 13 la persoane fizice și 13 la persoane juridice, în cadrul unei acțiuni, în domeniul silvic. Peste 570 m.c de material lemnos în valoare de aproximativ 260 000 lei, bani, documente cu regim silvic și alte mijloace materiale de probă au fost confiscate/reținute/ridicate în vederea stabilirii provenienței.

Activitățile au avut loc în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul silvic sau conexe acestuia. Astfel, la cele 26 de percheziții efectuate pe raza a șapte localități din județul Vrancea au participat aproximativ 80 de polițiști de ordine publică, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Aproximativ 570 m.c de material lemnos a fost confiscat/reținut în vederea stabilirii provenienței, din care: cherestea – 221,19 m.c., lemn rotund -316,42 m.c. și 30,87 m.c.lemn foc. Valoarea totală a materialului lemnos confiscat/reținut a fost de aproximativ 260.000 lei.

De asemenea, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale aplicate, prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în cuantum de 20.000 lei. Totodată, în cadrul activitatilor procedurale au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de peste 82.000 lei precum și documente cu regim silvic și alte mijloace materiale de probă necesare soluționării cauzei.

De asemenea, au fost prezenți specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focșani și ai Direcției Silvice Vrancea. Totodată, la acțiune au participat jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și ai Grupării de Jandarmi Mobile „Alexandru cel Bun” Bacău.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 25 noiembrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here