Vrancart Adjud – profit în scădere cu 34%, în primele nouă luni ale anului

0
378

Vrancart Adjud (VNC) a raportat, pentru primele trei trimestre ale anului, un profit net de 10,09 milioane de lei, în scădere cu 34,6% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată în raportul producătorului de hârtie, carton şi ambalaje publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Profitabilitatea societăţii în primele nouă luni ale anului 2020 a fost puternic influenţată de criza generată de virusul Covid-19, conducând la efecte negative atât în interiorul societăţii, precum întreruperi temporare ale activităţii, costuri suplimentare cu măsurile de siguranţă a personalului, dificultăţi în aprovizionare şi logistică, cât şi în piaţă”, se arată în raportul Vrancart, care enumeră printre efectele externe declinul puternic al cererii pentru unele produse (în special în perioada martie – iunie) sau scăderea preţurilor de vânzare.

Veniturile totale au fost de 205,99 milioane de lei, în primele trei trimestre ale anului, în scădere cu 13,3% faţă de cele din perioada ianuarie-septembrie 2019, declin cauzat de scăderea cifrei de afaceri cu 8%. „Livrările au scăzut în primele nouă luni ale anului 2020, faţă de aceeaşi perioada a anului precedent, în special ca urmare a scăderii cererii cauzată de criză sanitară Covid-19”, explică compania în raport.

Pe de altă parte, cheltuielile totale s-au ridicat la 194,61 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului, cu 12% sub cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a scăderii cheltuielilor cu materiile prime şi materialele consumabile cu 24% şi a cheltuielilor cu personalul cu 8%.

Profitul operaţional s-a ridicat la 21,22 milioane de lei, cu 26,8% mai mic decât cel din perioada ianuarie-septembrie 2019, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 4,16 milioane de lei, inferioară celei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

La finele lunii septembrie, activele totale ale Vrancart se ridicau la 417,58 milioane de lei, cu 4,6% sub cele de la finele lui 2019, în timp ce datoriile totale erau de 194,6 milioane de lei, în scădere 8,6%, faţă de aceeaşi perioadă de raportare.

SIF Banat-Crişana deţine 75,06% din producătorului de hârtie, carton şi ambalaje în timp ce Pavăl Holding, vehicul investiţional controlat de fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, au 16,9% din companie.

Articol preluat de pe bursa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here