Spitalul Judeţean Focşani a depăşit capacitatea de internare la Terapie Intensivă a bolnavilor de COVID-19

0
2986

Unde sunt cadrele medicale, pe care liberalii au promis că le vor aduce în Spitalul Județean? De ce nu au mărit numărul de paturi de la ATI? Liberalii, prin Elena Codruţa Neagu, verișoara stomatoloagă a prefectului penelist Gheorghiță Berbece, ridică din umeri și se plâng.

„Avem internaţi în prezent 11 pacienţi COVID-19 la Terapie Intensivă, în condiţiile în care numărul de locuri ATI disponibile pentru aceştia este de numai zece locuri. Pacienţii sunt atât din judeţul Vrancea, dar şi de la Tulcea şi Bucureşti, pentru că, în funcţie de numărul de locuri disponibile la un anumit moment dat, primim şi pacienţi din alte judeţe”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul PNL al Spitalului Județean Focșani, Elena Codruţa Neagu.

Liberala afirmă că „încearcă”, da, ați citit bine, încearcă „suplimentarea numărului de paturi COVID-19 cu încă zece locuri”. „Însă la acest moment, acest lucru nu este posibil întrucât ne confruntăm cu lipsa personalului medical care să deservească aceste paturi. Un medic care a venit de curând de la Iaşi special pentru ATI a fost depistat pozitiv şi se află în izolare. Dar chiar şi aşa, nu am rezolva problema, deoarece ne este necesar cel puţin încă un medic. Am făcut numeroase solicitări la minister şi aşteptăm”, a precizat managerul Spitalului Județean Focşani.

Așadar, liberalii încearcă și așteaptă. Asta când vine vorba de sănătatea vrâncenilor, a românilor. Când vine vorba de campania electorală, totul e clar și toată lumea se implică. Ordin de sus! Căci după ce ai fost numit în post, trebuie să plătești strângând semnături și împărțind materiale electorale pentru „ciuma galbenă”.

Verișoara Codruța Neagu de la Păunești susţine că medicii de la Spitalul Judeţean, în special cei de la ATI, Unitatea de Primiri Urgenţe şi Boli Infecţioase, sunt epuizaţi, aceştia făcând şi nouă gărzi pe lună. Soluțiile sunt la cei care conduc, dar, în cazul liberalilor, preferă să arunce cu noroi. Cum a fost cazul unicului epidemiolog al Spitalului Județean, medicul Diana Stoica, cea care și-a dat demisia acuzând „ultramegapolitizarea” managementului. În loc să facă orice pentru a o determina să-și schimbe decizia, Codruța Elena Neagu a remis un comunicat de presă în care i-a adus acuzații gratuite medicului epidemiolog demisionar.

Apropos, ați adus un alt medic epidemiolog, doamna manager, sau tot pe strategia „încercăm și așteptăm” vă bazați?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here