Vid de putere la Consiliul Local Focșani din cauza PNL-USR

0
918

Consiliul Local Focșani nu are juriști care să îl reprezinte în dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată. La acest moment nu este nicio persoană de la Consiliul Local care să semneze hârtiile care trebuie trimise la instanțele de judecată. La acest moment, pe rolul instanțelor de judecată se află mai multe procese importante, care ar putea avea efecte asupra autorizării taxiurilor din Focșani sau asupra unor bani pe care municipalitatea spune că îi are de recuperat de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Este un vid de putere pentru că nu există niciun jurist care să reprezinte Consiliul Local în instanță, situație în care toate procesele vor fi pierdute cu brio.

S-a ajuns în această situație deoarece, la ședința din 6 noiembrie, consilierii PNL-USR au fost de acord cu un amendament prin care au fost eliminate obligații ale președintelui de ședință, respectiv faptul că acesta reprezintă interesele consiliului local în relațiile cu persoanele fizice și juridice, inclusiv în justiție, unde este reprezentantul Consiliului Local. Motivul invocat a fost că președintele de ședință nu este jurist și nu poate reprezenta în justiție Consiliul Local. Consilierii PNL-USR nu au fost de acord nici cu varianta propusă de secretarul municipiului prin care reprezentarea la procese să fie asigurată de compartimentul juridic din Primărie. În aceste condiții, a rămas un vid în reprezentarea Consiliului Local. La acest moment, Consiliul Local nu este reprezentat de nicio persoană, iar președintele de ședință este un simplu funcționar care semnează actele de la ședință.

Situația actuală a fost discutată la ultima ședință a Consiliului Local însă, ca de obicei, liberalii au preferat să amâne luarea unei decizii până la ședința ordinară din această lună. Dacă nu va fi luată nici atunci o decizie, atunci Consiliul Local riscă să piardă procesele care au termen la începutul lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here