Omul de casă al lui „Grindă”, Liviu Bostan, a demisionat din Consiliul Județean pentru o funcție de secretar de stat

0
790

Consilierul județean PNL Liviu Bostan și-a dat demisia din funcția de consilier județean. Plenul Consiliului Județean Vrancea a luat act, joi, în ședință ordinară, de demisia acestuia. Gestul lui Bostan este motivat de faptul că a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Institutului Naţional de Administraţie, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Liviu Bostan a fost angajat în corpul de control al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casă al ministrului Ion Ștefan, zis „Grindă“. Din CV-ul lui Liviu Bostan rezultă că a absolvit Facultatea de Matematică a Universității București și a lucrat în… asigurări. Ulterior, Bostan a fost numit și în Consiliul de Administrație la ANCPI.

Este cunoscută viteza cu care liberalii vrânceni au demis profesioniști din funcții publice și au numit în schimb diverși oameni din PNL, singurul criteriu fiind carnetul de partid sau, de multe ori, gradul de rudenie.

Presa centrală scria în luna mai a acestui an că PNL-istul Ion Ștefan „Grindă” anunțase o reorganizare a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru ca, sub paravanul ei, să facă loc oamenilor din partid. Funcționari, buni profesioniști, care nu au fost niciodată într-un partid, se temeau că vor fi concediați pentru a face loc liberalilor pe care voia să-i recompenseze ministrul „Grindă”. „Nu este doar redus intelectual, este și foarte rău”, au precizat surse din minister pentru cristoiublog.ro.

Conform newsteam.ro, surse din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației afirmau că Ion Ștefan ar fi vrut să obțină două lucruri prin intermediul acestei acțiuni de amploare: să se debaraseze de câteva sute de funcționari publici, pentru a face loc în special rudelor și clientelei de partid (un exemplu fiind consilierul județean Liviu Bostan, fost viceprimar PNȚCD al municipiului Focșani, adus în cadrul structurii Corp Control), dar și să profite de starea de alertă, când procedura de achiziții publice nu mai este supusă controalelor. Surse din minister au afirmat pentru NewsTeam că documentelele privind restructurarea ministerului au fost scrise într-o mare viteză, unele fiind lucrate chiar noaptea, pentru ca întreaga procedură să fie finalizată cât mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here