Gimnastică – Ana-Maria Bărbosu de la CSS Focșani, campioană națională absolută a junioarelor!

0
746
  • Ana-Maria a câștigat medaliile de aur la individual compus, paralele, sol, sărituri și bârnă
  • Altă fată a Focșaniului, Iulia-Florentina Trestianu, o medalie de argint și două medalii de bronz

CSS Focșani nu putut – în premieră, în circumstanțele create de epidemia de coronavirus – să prezinte o echipă la Campionatul Național al junioarelor, care a avut loc la Ploiești, miercuri și joi. Însă cele două fete ale Focșaniului intrate în concurs, Ana-Maria Bărbosu și Iulia-Florentina Trestianu, au câștigat, împreună șapte medalii! Vedeta concursului junioarelor 1 nivel 6 a fost excepționala Ana-Maria Bărbosu, care devenit campioană absolută a Romîniei la acest nivel după ce s-a clasat pe primul loc la individual compus, paralele, sol, sărituri și bârnă. Colega și prietena ei, Iulia-Florentina Trestianu, a încheiat competiția cu medalie de bronz la individual compus și medalie de argint la paralele. Cele două campioane sunt sportive ala Clubului Sportiv Școlar unde au fost pregătite de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica. Ana-Maria și Iulia-Florentina sunt componente ale Lotului Național și se pregătesc la Deva, la Centrul Național Olimpic pentru junioare.

Imediat după terminarea campionatului junioarelor, Daniela Trandafir, care este și arbitră internațională și a arbitrat la campionatul de la Ploiești, mi-a spus că este mândră de ceea ce au reușit elevele sale, cărora le era dor de concurs, de trăirile pe care le aduce cu sine. Iar dacă performanța Anei-Maria era de așteptat, a fost remarcabil modul în care a evoluat Iulia Trestianu, revenită după o lungă întrerupere și care a făcut toate aparatele.

Iar profesorul Florin Roșioru, coordonatorul secției de gimnastică a CSS Focșani, mi-a declarat că este foarte mulțumit de rezultat și că școala focșăneană de gimnastică a arătat că încă are un cuvânt de spus în gimnnastica românească. Astăzi, Ana-Maria Bărbosu și Iulia-Florentina Trestianu vor întra într-o nouă competiție, care are loc tot la Ploiești, în Sala Olimpia, Campionatul național individual open, în care vor concura și senioarele gimnasticii din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here