FOTO: Copiii de la școala din Sahastru, comuna Nereju, vor avea o nouă toaletă prin programul „Domestos susține igiena în școli”

0
302

          Cât timp școala se desfășoară online, se întâmplă lucruri importante: la Școala Primară Sahastru din comuna Nereju, județul Vrancea, se va construi o toaletă modernă în incinta clădirii. Instituția a fost selectată în cadrul campaniei Domestos susține igiena în școli”, desfășurată de Domestos în parteneriat cu Crucea Roșie Română. Școala, care găzduiește 29 de copii de grădiniță și în clasele primare, nu este racordată la rețeaua de apă și canalizare, având în prezent toaleta în curte.

Este important ca elevii din România să aibă toate condițiile pentru a fi în siguranță și pentru a veni cu plăcere la școală, iar în contextul actual, aceste condiții sunt esențiale. Igiena are un rol primordial, iar în România anului 2020 nu ar trebui să existe școli care au toaletele în curte, care au grupuri sanitare fără alimentare la apă curentă, cu obiecte sanitare defecte sau deteriorate. Aceasta este viziunea cu care Domestos a început, în 2015, proiectul Domestos susține igiena în școli” și astfel, a ajuns la finalul celui de-al 5-lea an în care face demersuri pentru oferi acces la condiții optime de igienă pentru cât mai mulți preșcolari și elevi din țară.

          „Copiii care ne frecventează școala au nevoie de un nivel de igienă ridicat, iar asta înseamnă, în contextul actual, mai ales o toaletă modernă, pentru ca ei să fie feriți de răspândirea bolilor. Suntem bucuroși că înscrierea noastră în campanie a dus la selectarea școlii și suntem nerăbdători ca, atunci când copiii vor reveni la școală, să îi întâmpinăm cu noul grup sanitar ”, a declarat d-na Păucă Simona, directoarea școlii gimnaziale „Dimitrie Gusti”, com. Nereju, județul Vrancea.

Din octombrie 2019 și până în prezent, au fost selectate trei școli pentru construirea de toalete moderne, acolo unde ele existau doar în curte, și două școli pentru a beneficia de renovarea grupurilor sanitare. În plus, în fiecare etapă de selecție au fost alese câte 25 de unități de învățământ care au primit produse de igienizare și de curățenie, numărul lor ajungând la 100, pe parcursul campaniei din acest an. Lista completă, cât și regulamentul programului, pot fi găsite pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicată campaniei. (…)

Înscrierile în campania „Domestos susține igiena în școli” continuă și în anul 2020 – 2021 pe site-ul campaniei, pentru toate cele 3 categorii din concurs: construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kit-uri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19. Până în acest moment, au fost făcute 415 înscrieri valide, în toate cele 3 categorii. (…)

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here